AnnonceLuk annonce
Med tanke for andre i den søde juletid

14-11-2018

Elever fra Høng Skole på besøg i Medborgerhuset. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Nu nærmer den søde juletid sig snart, og 5.B fra Høng Skole vil gerne gøre en forskel for nogle af dem, der måske ikke har så meget. Derfor står de i Høng Centret tirsdag den 20. november i en god sags tjeneste.

Tirsdag den 20. november fra kl. 13 -16 står 5.B fra Høng Skole i Høng Centret for at uddele hjemmelavet juleklip mod en lille gave til brugerne i Medborgerhuset i Kalundborg. Indsamlingen foregår på centertorvet i Høng Centret. 

”Det har vi gjort tre år tidligere med en anden klasse med stor succes, så i år er fjerde år, vi skal gøre det, og det er blevet en super fin tradition i samarbejde med Medborgerhuset,” fortæller Jeanette K. Christiansen, der er klasselærer for 5.B på Høng Skole.

Den søde juletid, er for mange forbundet med hygge, god mad, julelækkerier osv., men ikke alle har de samme muligheder, og derfor vil 5.B på Høng Skole gerne hjælpe de mennesker, der ikke har så meget. Medborgerhuset i Kalundborg laver pakkekalender, og giver små julegaver til deres brugere, og 5.B støtter ved at indsamle pakker i Høng Centret mod hjemmelavet julepynt.

Alle kan kigge forbi, og aflevere en lille gave til Medborgerhuset i bytte for et stykke julepynt, som eleverne selv sidder og laver på torvet. 

”Vi håber, I vil støtte os og Medborgerhuset med en lille gave eller to. Det kan være et par varme handsker, et flot stearinlys, en deodorant, en pose kaffe, et par strømper, lækker chokolade, en pose bland-selv-slik, et gavekort til Netto, en flot nisse til natbordet, en varm sovepose, en biografbillet, en varm bluse, en gavekurv, en pose småkager – you name it. Kun fantasien sætter grænser. Det må gerne stå på pakken, om det er til en mand, kvinde, barn osv.” siger Jeanette K. Christensen, og fortsætter:

”Vi ønsker at lære vores elever, at man skal tænke på andre, hjælpe hvor man kan, og at det kan betyde alverden, når nogen tænker på én - specielt i julemåneden, hvor mange bliver mindet om, at de er alene, og hvor de derfor føler sig ekstra ensomme.”

Hvis man gerne vil bidrage til indsamlingen til Medborgerhuset i Kalundborg, men ikke har mulighed for at komme forbi Høng Centret, så er man også meget velkomne til at aflevere en pakke på et af lærerværelserne på Høng Skole i uge 46, 47 el. 48, hvorefter den naturligvis kommer til Medborgerhuset sammen med de andre pakker efterfølgende.

På besøg i Medborgerhuset

Den 11. december besøger 5.B Medborgerhuset og afleverer pakkerne. Derudover hygger de med brugerne i Medborgerhuset, og bliver forkælet med julehygge. 

”Det plejer at være en super hyggelig dag, hvor eleverne hører om arbejdet i Medborgerhuset, om de borgere der kommer der, og hvorfor indsamlingen er så vigtig for dem. Marianne fra Medborgerhuset plejer at forkæle eleverne med risengrød og saftevand, og så får de lov til at lave juledekorationer eller julepynt. Eleverne plejer at synge et par julesange til stor glæde for dem, der er i Medborgerhuset. Det er en super dejlig og hjertevarm tradition, som vi har fået skabt, og vi håber, at man vil støtte op omkring den,” slutter Jeanette K. Christensen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0