AnnonceLuk annonce
Kommunen har brug for flere sygeplejersker

04-10-2019

Tekst og foto: Jens Nielsen

Kalundborg Kommune havde torsdag inviteret alle interesserede sygeplejersker til et møde på Postgaarden i Kalundborg, hvor der bl.a. blev informeret om behovet for flere faguddannede sygeplejersker i kommunen, lige som der blev budt på en række faglige indlæg og standup.

”Vi vil gerne øge kendskabet til hjemmesygeplejen i Kalundborg Kommune og så vil vi også godt anderkende jer sygeplejersker for det i gør i dagligdagen, i er jo om nogen ombejlet,” sagde Søren Ole Sørensen, direktør i Kalundborg Kommune, til de 80 sygeplejersker som havde taget imod invitationen. Og han fortsatte,

”I er blevet en del af en finanslov for nyligt, og vi er alle spændte på hvordan det skal udmønte sig, og så vil vi gerne kunne tiltrække flere sygeplejersker til Kalundborg Kommune, der er rigtigt mange steder at jeres kompetencer efterspørges.”

Der er et stigende krav til at kommunerne skal levere en større indsats på sygeplejeområdet, og derfor kommer der til at mangle sygeplejersker, en af udfordringerne er bl.a. at mange tusinde uddannede sygeplejersker ikke længere arbejder i faget.

Blandt de mange talere til mødet var Peter Jacobsen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune, og han sagde bl.a.,

”Det samlede sundhedsvæsen er under forandring, og flere og flere komplekse opgaver bliver i dag lagt ud i det nære sundhedsvæsen, sygehusene bliver færre og mere specialiseret, og meget behandling foregår ambulant. Vi har et stigende antal ældre, og borgere med kroniske lidelser, det stiller nye krav til Kalundborg Kommune. For at imødekomme den her udvikling er det nødvendigt at vi udbygger og videreudvikler det nære sundhedsvæsen i Kalundborg Kommune, derfor er der behov for mere sundhedsfagligt personale.”

Om mødet på Postgaarden har giver anledning til at flere af de fremmødte sygeplejersker vil søge et job i Kalundborg Kommune, vil tiden vise.

Det velbesøgte møde bød også på underholdende standup med komikeren Geo, som fortalte om sine oplevelser med sundhedsvæsnet i forbindelse med sin kræftsygdom.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0