AnnonceLuk annonce
Maskinmesteruddannelsen i Kalundborg til august

02-02-2021

Modelfoto. Foto: Maskinmesterskolen København.

kontakt@tv-kalundborg.dk

En række sjællandske erhvervsskoler er gået sammen med Maskinmesterskolen København om at tilbyde den praktiske del af maskinmesteruddannelsen i fire byer på Sjælland, herunder Kalundborg.

Nu er det ikke længere nødvendigt at tage til København for at begynde på uddannelsen som maskinmester. For første del af uddannelsen kan nu også tages på EUC Nordvestsjællands adresser i Kalundborg og Holbæk, på EUC Sjælland i Næstved eller på ZBC i Slagelse.

”Maskinmestermesteruddannelsen har til alle tider taget udgangspunkt i solidt håndværk. Det er hele afsættet for uddannelsen, og derfor er vi meget glade for samarbejdet med erhvervsskolerne, som kan give de studerende fra region Sjælland de rigtige kompetencer i deres nærområde,” siger Tommy Birkebaek, uddannelseschef på Maskinmesterskolen København. 

Stor efterspørgsel på maskinmestre i regionen

Maskinmestre arbejder fx i produktions- og industrivirksomheder, på kraftværker, i energiforsyningsselskaber, på skibe eller offshore med vind-, gas- eller olieproduktion. Det er vigtige brancher i region Sjælland, men ofte oplever det regionale erhvervsliv, at det er svært at rekruttere maskinmestre. 

Lokale praktiske forløb på maskinmesteruddannelsen har længe stået højt på vores og virksomhedernes ønskeliste, så vi er meget glade. For når vi uddanner lokalt, er der også bedre mulighed for at rekruttere lokalt. Udover at eleverne nu kan spare en masse rejsetid, er det altså også et stort plus for erhvervslivet,” siger Michael Bang Dyrehave, uddannelseschef på ZBC. 

Han bliver bakket op af Ole Holm, der er uddannelseschef på EUC Sjælland: ”Det er væsentligt at uddannelsesmulighederne i vores region udbygges og tilpasses således, at det bedst muligt dækker erhvervslivets behov. Vi glæder os derfor over at være en del af et samarbejde med Maskinmesterskolen, EUC Nordvestsjælland og ZBC. Et samarbejde der sikrer endnu en uddannelsesmulighed i region Sjælland.”

Glæde over at huse endnu en uddannelse 

Det praktiske forløb ligger i starten af uddannelsen. Det varer ni måneder, og er for de elever, som kommer med en gymnasial uddannelse og uden relevant håndværksmæssig erfaring. På forløbet skal eleverne blandt andet arbejde med el, motorlære og køling, svejsning, pneumatik og fræseteknik. Det er fag som skolerne har stor erfaring og ekspertise i at undervise i på erhvervsuddannelserne. 

”Vi glæder os til, at vores værksteder på EUC Nordvestsjælland i fremtiden også kommer til at rumme maskinmesterstuderende, der som en del af deres alsidige uddannelse også skal have et solidt håndværksmæssigt grundlag,” siger Malene Grandjean, vicedirektør på EUC Nordvestsjælland. 

De første maskinmesterelever kan starte på EUC Nordvestsjælland, EUC Sjælland eller ZBC til august. Når eleverne har gennemført det praktiske forløb, er de garanteret en plads videre på Maskinmesterskolen i København.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0