AnnonceLuk annonce
Maria er en solstråle

21-02-2017

Maria Strøh har Downs syndrom og har job hos Klinik for Fodterapi i Kalundborg.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der er et særligt glimt i øjet og en glæde i stemmen, når Maria Strøh snakker. Hun har i tre år arbejdet på Klinik for Fodterapi i Kalundborg. Hun har Downs syndrom, men det er ingen hindring. I det hele taget mener hun ikke, at handicap bør stå i vejen for at have et job.

Hun er 24 år og har Downs syndrom, men det betyder jo ikke, at man ikke kan have et job. Hun er ansat som servicemedarbejder hos Dorthe Grandsøe, der ejer Klinik for Fodterapi i Kalundborg, og har – til alles glæde - været det i tre år nu. Maria Strøh gider ikke sidde hjemme og glo. Hun vil være en del af samfundet og bidrage med, hvad hun kan, og det er ikke så lidt.

”Jeg vil gerne takke Dorthe og de andre for alt det, de har gjort for mig. Jeg håber også, at de føler, at jeg gør noget for dem. Det vigtigste er at være sig selv, og være stolt af den, man er. Det har jeg lært. Jeg synes, at alle med Downs syndrom skulle få et arbejde og se, om det ikke også var noget for dem. Vi kan alle lære af hinanden,” siger Maria Strøh og fortsætter:

”Det betyder rigtig meget for mig at arbejde her. Mine kollegaer er også blevet mine venner, og vi har det rigtig godt sammen. Det har også udviklet mig, og sikkert også mine kollegaer. De siger nogle gange, at de bør se verden med mine øjne,” siger Maria og griner.

Hvordan ser verden ud?

Til spørgsmålet ’Hvordan ser verden da ud med dine øjne?’, svarer Maria Strøh: ”Det ved jeg faktisk ikke rigtig, men åbenbart anderledes! De siger, at jeg har et lyst sind og et hjerte af guld. Og det er da ikke skidt.”

Dorthe Grandsøe er enig i den betragtning:

Hvor vi andre bruger for meget tid på selv små ting, tager Maria det fra den lette side. Nogle gange burde vi se verden med Marias øjne,” supplerer hun.

Hun bliver

Prøveperiode er der ikke mere af, og alle på fodklinikken er glade for, at Maria Strøh har sin gang hos dem. Udover hendes glade væsen, er der heller ikke en finger at sætte på hendes arbejde.

”Jeg interesserer mig jo for mit arbejde, og jeg ved hvad jeg laver. Jeg kan godt lide at have med mennesker at gøre, og her møder jeg hver dag forskellige mennesker,” siger Maria Strøh.

Også her er Dorthe Gransøe helt enig.

”Alle burde prøve at have en praktikant med et handicap i deres virksomhed for at se, hvad det kan give virksomheden, og for at se, hvordan man kan hjælpe et menneske med et handicap i gang med et godt stykke arbejde.”

Maria Strøh er på pension, og får derfor ikke udbetalt løn. I stedet bliver hun inviteret ud at spise og i biografen mm. Hun arbejder på fodklinikken tre dage om ugen et par timer, og arbejder også ved siden af på Shell i Kalundborg.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0