Marathon-debat om omstridt vejstrækning

Anne Overgaard (i midten) talskvinde for borgruppen, er ærgerlig over at borgerne ikke er blevet hørt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den omstridte nye vej fra Herredsåsen til Raklev blev onsdag eftermiddag og aften, behandlet på kommunalbestyrelsesmødet, og det blev noget af en marathon-debat i en propfyldt rådssal på Kalundborg Rådhus.

Kalundborg Kommune vil etablere en helt ny vej fra Herredsåsen og til Raklev, en vej hvor især linjeføringen har været til stor debat mellem politikere og borgere i Raklev-området.

Onsdag var vejen så på dagsordenen til kommunalbestyrelsesmødet for januar, og rigtigt mange borgere var mødt frem for at følge debatten mellem rød og blå blok, hvor rød blok, og en stor gruppe borgere i området, længe har været imod selve linjeføringen, hvor den nye vej skal munde ud i et T-kryds på Hestehavebakken mellem præstegåden til Raklev Kirke og Raklevgården.

Det blev en lang og til tider ophidset debat på mere end to timer, mellem politikerne, om en vej som faktisk har været politisk behandlet første gang i 2004, men onsdag aften blev vejen så endeligt vedtaget med et snævert flertal i kommunalbestyrelsen.

Splittelse i Dansk Folkeparti

Kommunalbestyrelsen var splittet i sagen om den nye vej, og hos Dansk Folkeparti var der også splittelse, således stemte Peter Jacobsen og Anne Marie Hansen for den nye vej sammen med Venstre og Radikale Venstre, mens de to medlemmer af Dansk Folkeparti, Martin Schwartzbach og Hans Kurt Jørgensen, begge undlod at stremme. Imod stemte Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og løsgænger Gert Larsen.

En borgergruppe i Raklev har længe kæmpet imod selve linjeføringen på den nye vej, men nu er kampen tabt og arbejdet med at etablere den nye vej kan begynde.

”Det er ikke en overraskelse at vejen nu er vedtaget, men jeg er ærgerlig over at alle de gode intentioner om at høre borgerne kun er fremadrettet,” sagde Anne Overgaard, som har været talskvinde for borgergruppen, efter mødet, og fortsatte,

”Når flertallet siger det er den bedste løsning, så står der altså i et notat fra august 2015, at det ikke er den bedst trafikalle løsning, det ville være en bedre løsning hvis vejen mundende ud i Nyrupvej, men det er en faktor 2, og her snakker man altså kun økonomi og ikke trafiksikkerhed.”

Del