AnnonceLuk annonce




Mangel på faglærte i fremtiden

08-11-2018

De unge og deres forældre inviteres til uddannelses- og lærlingemesse. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

Mange ved, at danske virksomheder kommer til at mangle faglært arbejdskraft i fremtiden, flere virksomheder mærker allerede manglen nu, og det vil man i Kalundborg Kommune gerne gøre noget ved, hvilket man bl.a. gør mandag den 3. december, hvor Kalundborgegnens Erhvervsråd og Kalundborg Kommunes UU Vejledning afholder uddannelses- og lærlingemesse i Kalundborghallen.

Kalundborgegnens Erhvervsråd har faktisk i et par år arbejdet med forskellige måder at gøre opmærksom på udfordringen, og denne gang, i stedet for at fokusere på håndværkerne, vælger de at inspirere de unge til at vælge en faglært uddannelse, for på den måde at være med til at sikre den tilstrækkelige og veluddannede arbejdskraft for at skabe vækst og udvikling – også i virksomheder med faglært arbejdskraft.

Uddannelses- og lærlingemesse

Kalundborg Kommunes UU Vejledning og Kalundborgegnens Erhvervsråd arbejder sammen om at arrangere en uddannelses- og lærlingemesse, hvor elever i 7. – 10. klasse bliver inviteret sammen med deres forældre. På messen får de mulighed for at tale med både vejledere fra ungdomsuddannelsesinstitutionerne, såsom gymnasier, efterskoler og de faglærte uddannelser samt eventuelle kommende arbejdsgivere og deres lærlinge. 

Hos Kalundborgegnens Erhvervsråd har man erfaring med, at noget af det, der kan inspirere både de unge og deres forældre, er mødet med lærlingen, der kan fortælle om hverdagen som faglært. I løbet af messen vil der være korte oplæg om de forskellige uddannelsesmuligheder. Eleverne får et hæfte med hjem, hvori de kan læse mere om de virksomheder, der har været med på messen, så de kan huske, hvem de har talt med.  

Flere virksomheder til messen

I juni 2017 mødtes ca. 60 virksomheder, uddannelsesinstitutioner og politikere og drøftede udfordringen med faglært arbejdskraft. Her kom flere idéer på bordet blandt andet, at det er vigtigt, at vise den ”stolte håndværker” frem for de unge, der står over for at skulle vælge uddannelse efter folkeskolen. Nu mangler arrangørerne bare, at flere virksomheder finder deres ”stolte håndværker” frem på messen, og på den måde inspirerer eleverne til at vælge en faglært uddannelse. 

EU-midler finansierer dette års uddannelses- og lærlingemesse

Kalundborgegnens Erhvervsråd arbejder sammen med både danske og tyske partnere i et stort EU-projekt, som handler om at udvikle landdistrikter. Messen er således sponseret af EU-midler, hvilket betyder, at det er gratis for virksomhederne at deltage på messen, der foregår den 3. december kl. 16 -19.30 i Kalundborghallerne (indgang fra Torvet).

Læs mere om messen her 



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0