AnnonceLuk annonce
Indvielse med mange mennesker

04-02-2017

Der var fulde huse, da der var indvielse af 'Spiralen' tidligere i dag. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det nye bevægelseshus ’Spiralen’ i Kalundborg blev tidligere i dag indviet for fuld musik med besøg af bl.a. borgmester, viceborgmester og formand for Kultur & Fritidsudvalget - og ikke mindst rigtig mange gæster, der alle havde glædet sig til dagen.

Det 2.200 m2 nye idræts- og bevægelseshus i Kalundborg, ’Spiralen’ blev her til middag indviet, og der var mange mennesker forbi for at se det nye og noget anderledes byggeri.

Borgmester Martin Damm (V) og viceborgmester Peter Jacobsen (DF) klippede snoren til det nye bevægelseshus, ligesom både de og formand for Kultur & fritidsudvalget, Ole Glahn (R) holdte tale. Cirkus Olaiski leverede musikalske indslag, og der var flere forskellige foreninger til stede.

Borgmester Martin Damm sagde bl.a. i sin tale, at han var overvældet over alle de fremmødte, det havde han slet ikke regnet med. Han takkede også alle, der har været med til at gøre byggeriet muligt, og arkitekterne fik ligeledes ros med på vejen.

”Det er skønt at se, at så mange har lyst til at komme forbi og fejre, at vi har gjort vores drøm til virkelighed med det nye bevægelseshus… Det er skabt i ægte Kalundborg-ånd, da det er skabt i samarbejde på kryds og tværs af organisationer, foreninger, kommune mm.”

Viceborgmester Peter Jacobsen, der har været politisk ankermand på projektet sagde bl.a., at der i mange år har været stor efterspørgsel på et sted til alle foreningerne, og at han var glad for, at det sted nu er blevet en realitet.

”Vi nåede det næsten til 2016. Men jeg er glad for, at vi nu kan indvie huset, det har været et komplekst projekt.”

Ole Glahn, der sluttede talerækken, kunne oplyse om, at man nu ville arbejde på at få mest muligt ud af det nye hus, og så opfordrede han i øvrigt til, at der blev udråbt et fælles Kalundborg-Hurra for det nye bevægelseshus, hvilket alle de fremmødte gæster gjorde med glæde og stor entusiasme.

”Vi skal nu gøre os erfaringer for at finde ud af, hvordan huset kommer til at fungere optimalt for så mange som muligt, og de erfaringer gør vi os efterhånden.”

Det handler om fællesskab

Bevægelseshuset Spiralen har været undervejs siden 2009. Huset realiserer Kalundborg Kommunes mange klubber og foreningers drømme om et fælles hus til de mere specielle idrætsaktiviteter, der hidtil har haft trange kår i de eksisterende haller og baglokaler. Kampsport, dans og gymnastik er nogle af dem. Skolen på Herredsåsen og Musisk Skole, Børnehusene ved Fjorden og Den Kulturelle Rygsæk skal også bruge huset.

Spiralen er et hus, hvor rummelighed er prioriteret. Pengene er fortrinsvist brugt til at opfylde de kommende brugeres ønsker om at skabe plads til mange aktiviteter samtidig. Det nye bevægelseshus har kostet ca. 50 mio. kr., og er finansieret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Lokale og Anlægsfonden og Kalundborg Kommune.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0