AnnonceLuk annonce
Mange har skrottet deres gamle dieselbil

27-05-2020

kontakt@tv-kalundborg.dk

Mindre forurening og 5.000 kroner på kontoen. Region Sjælland ligger i top tre, når det kommer til at skrotte den gamle, forurenende dieselbil mod en forhøjet skrotpræmie.

Udsigten til at få 5.000 kroner for den gamle dieselbil fristede rigtig mange bilejere i region Sjælland, da Miljøstyrelsen i februar 2020 genåbnede den særlige pulje med adgang til en forhøjet skrotningsgodtgørelse for dieselbiler, der blev indregistreret første gang før 2006. Indbyggerne i region Sjælland er i top tre over de mest skrotningsivrige med 1.792 skrotninger på bare tre uger, og i Kalundborg er man også godt med.

”Tusindvis af danske bilejere benyttede sig af muligheden for at få en forhøjet skrotningsgodtgørelse for deres ældre dieselbil, da puljen var åben sidst. Som forventet gjorde det sig også gældende denne gang efter genåbningen af puljen i februar, hvor vi i løbet af få uger udbetalte skrotpræmier til flere end 9.000 danskere,”fortæller kontorchef i Miljøstyrelsen Anne Elizabeth Kamstrup.

Faxe, Ringsted og Kalundborg kommune i front

Sammenligner man kommunerne på tværs af region Sjælland, ligger Faxe Kommune i spidsen, når det kommer til antal skrotninger efterfulgt af Ringsted og Kalundborg kommuner. 

Gamle dieselbiler forurener mest

Dieselpuljen blev relanceret for at sætte skub i skrotningen af de ældste og mest forurenende dieselbiler, og det er ikke tilfældigt, at det netop er gamle dieselbiler indregistreret før 2006, der kunne få tilskud. Ældre dieselbiler er nemlig nogle af dem, der udleder mest af de sundhedsfarlige NOx-gasser og skadelige partikler. En dieselbil fra før 2006 udleder i gennemsnit cirka fire gange mere NOx og væsentlig flere partikler end en ny dieselbil. Puljen på 26 millioner blev uddelt efter først-til-mølle i perioden 24. februar til 11. marts 2020.

 ”Hver gang en gammel dieselbil bliver skrottet, er det godt for miljøet. Derfor er det positivt, at så mange har benyttet sig af puljen. Det er et tegn på, at ordningen har virket efter hensigten, hvor en masse af de mest forurenende dieselbiler blev skrottet langt hurtigere, end de ellers ville,” fortæller Anne Elizabeth Kamstrup

Top fem over antal skrotninger

By                     Antal

  • Faxe                 396
  • Ringsted           222
  • Kalundborg      174
  • Køge                128
  • Næstved          124

Kigger man på top fem over antal skrotninger på regioner, fordeler de sig procentvis således - hvor Region Sjælland indtager en tredjeplads:

Region                Antal

  • Midtjylland         27 %
  • Nordjylland        20 %
  • Sjælland            20 %
  • Syddanmark      18 %
  • Hovedstaden     15 %


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0