AnnonceLuk annonce
Mange har meldt sig til sundhedsberedskab

16-03-2020

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Sundhedsvæsnet er et af de områder, der risikerer at blive mest presset af de udfordringer, som COVID-19, også kaldet Coronavirus, har bragt med sig, og derfor er Kalundborg Kommune i gang med at etablere et ekstra sundhedsberedskab, der kan være med til at aflaste medarbejderne, hvis situationen kommer til at kræve det.

Kalundborg Kommune er i gang med at etablere et sundhedsberedskab, der kan være med til at aflaste medarbejderne, hvis situationen kræver det i forbindelse med Coronavirus. Det være sundhedsmedarbejdere, der er gået på efterløn eller på pension, eller studerende. Fx autoriserede sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere samt studerende inden for kategorien.

Mange har kontaktet Karin Graff, der er områdechef hos IP Nord (Den Integrerede Pleje Nord i Kalundborg Kommune). Hun repræsenterer dog hele Kalundborg Kommune i denne sammenhæng, og det er hende, man skal ringe til, hvis man vil tilbyde sin hjælp og indgå i det ekstra sundhedsberedskab.

”Mange har henvendt sig. Faktisk 27 indtil videre, og det er alle faggrupper. Det er sygeplejerske, social og sundhedsassistenter samt social og sundhedshjælpere og pædagogmedhjælpere. Altså sundhedsfagligt personale, og det er både efterlønnere, pensionister, nogle der er i job pt., men ikke har så mange timer og studerende. De vil alle gerne yde en ekstra indsats. Folk er meget  positive og imødekommende, og vil meget gerne hjælpe, så det er vi meget glade og taknemmelige for,” siger Karin Graff.

Sundhedsberedskabet skal kunne bidrage i tilfælde af, at der bliver behov for at hjemtage et større antal borgere fra sygehuse, at nuværende medarbejdere bliver syge eller at mange borgere bliver syge af Coronavirus.

Behovet for ekstra assistance fra sundhedsberedskabet forventes at blive i Den kommunale hjemmepleje, Den kommunale Sygepleje eller på Kalundborg Kommunes plejecentre og bosteder.

Interesserede kan læse mere på kalundborg.dk/sundhedsberedskabFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0