AnnonceLuk annonce
Mange går fortsat på tynd is 

15-02-2021

kontakt@tv-kalundborg.dk

Weekendens kolde og smukke solskinsvejr opfordrede ligefrem til en gåtur i det is- og sneklædte landsskab. Selvom flere skøjtesøer i weekenden blev erklæret sikre, er der fortsat mange steder, hvor det ikke er sikkert at færdes på isen. Bl.A i Kalundborg Kommune.

Midt- og Vestsjællands Politi har weekenden igennem sendt mange patruljer ud fra både fjorde, søer og åer i politikredsen for, at kalde borgerne ind fra isen. Nogle anmeldelser lød på børn, dyr og borgere med barnevogne på isen, og andre lød på blandt andet skøjteløbere og personer, som gik på isen. 

”Vi vil gerne appellere til borgernes sunde fornuft. Det er forbundet med alvorlig risiko at færdes på isen, hvis den ikke er sikker - og man risikerer at bringe sig selv og sine børn i fare for at komme alvorligt til skade og i værste fald miste livet. Hvis man ryger igennem og ind under isen ude på fjorden eller i en sø, er der en stor sandsynlighed for, at man ikke kommer op igen i live. Med de meget lave temperaturer går kroppen nærmest øjeblikkeligt i chok, og det er en fuldkommen unødvendig risiko at løbe,” siger vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi og fortsætter:

”Weekenden har heldigvis ikke ført til, at vi har måttet iværksætte redningsaktioner, og ingen personer meldes at være faldet igennem isen – men man skal altså tage det her alvorligt.”

Såfremt politiet iværksætter redningsaktioner, og redningsberedskabet bliver kaldt ud, fordi en borger har bragt sig selv i fare ved at færdes på usikker is, kan man risikere et erstatningskrav for myndighedernes udrykning samt en bøde jf. Ordenbekendtgørelsen. 

”Men det her handler dybest set ikke om bødestraffe og erstatningsansvar – det handler om ikke at bringe sig selv og sine børn i unødig livsfare. Får vi mange redningsaktioner på samme tid, fordi folk færdes på isen flere steder i politikredsen, er der risiko for ikke at kunne få rettidig hjælp. Så opfordringen fra politiet er helt klar: Er isen ikke givet fri til at færdes på af kommunen, skal man helt lade være,” understreger Bjørke Kierkegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

I dag siger vejrudsigten snevejr, men herefter lyder meldingen på både tø- og frostvej igen, hvilket gør isen endnu mere farlig og usikker at færdes på. Borgerne opfordres derfor til at tjekke kommunernes hjemmesider og skiltningen på stedet. 

Det er generelt forbudt at færdes på isen ud for kyster, i havne eller på offentlige søer, vandløb, gadekær mv. Kommunen kan dog give tilladelse til at færdes på isen, når tykkelsen på isen gør det sikkert. Kravet til isens tykkelse varierer fra kommune til kommune, men ligger på omkring 13-18 cm. Overholder man ikke reglerne, er det en overtrædelse af Ordensbekendtgørelsens § 15, som straffes med bøde.

Læs mere på din kommunes hjemmeside for at se, hvor det er tilladt og sikkert at færdes på isen. Kalundborg: KLIK HER


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0