AnnonceLuk annonce
Mandag træder disse restriktioner i kraft

26-10-2020

Nye corona-restriktioner træder i kraft denne uge. Her er et overblik over hvad der gælder.

Fredag afholdt myndighederne pressemøde med deltagelse af blandt andet Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, Rigspolitiet og regeringen.

Og her præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) følgende nye restriktioner, der gælder fra mandag 26. oktober.

 • Forsamlingsforbuddet sænkes fra 50 til 10 personer – foreløbigt frem til 22. november.
  • Forbuddet gælder ikke på skoler og uddannelser.
  • Det anbefales, at man maksimalt samles 10 personer i private hjem – og at man maksimalt har kontakt med 10 udover sine kontakter i husstanden, på arbejdet, fritidsaktiviteter eller skole
  • Grænsen er 50 personer ved aktiviteter på socialområdet for socialt udsatte børn og unge under 18 år. Det samme gælder for idræts- og foreningsarrangementer uden overnatning for børn og unge under 21 år.
  • Ved udendørs bisættelser og begraveler sænkes forbuddet fra 200 til 50.
  • Idrætsaktiviteter for børn og unge under 21 år er fritaget - her må man fortsat være 50.
 • Salg af alkohol forbydes efter klokken 22 i kiosker, tankstationer og supermarkeder.
 • Fremvisning af negativ coronatest er et krav for rejsende fra risikolande. Testen må maksimalt være 72 timer gammel. Grænsependlere er undtaget.
 • Udenlandsk arbejdskraft skal ligeledes testes oftere.
 • Synligt opsynspersonale i store varehuse på 2000 kvadratmeter er et krav.

Foruden de ovenstående restriktioner blev de allerede eksisterende restriktioner forlænget. Eksempelvis at barer og restauranter skal lukke klokken 22, at natklubber og barer er lukkede, og at der maksimalt må være 500 siddende personer til Superliga-kampe, i kirker, biografer og teatre. 

Desuden træder følgende i kraft torsdag 29.oktober:

 • Mundbind eller visir skal fremover bruges, ”hvor offentligheden har adgang”. Det er eksempelvis til og fra fitnesscentre, i detailhandelen - herunder supermarkeder - , i biografer, på hospitaler, i kulturinstitutioner og på ungdomsuddannelser såsom gymnasier og handelsskoler samt universiteter. Kravet er dog kun gældende ved bevægelse og ikke, når man sidder ned. Krav om mundbind i offentlig transport og på sundheds- og ældreområdet gælder fortsat.

Foruden de ovenstående restriktioner lød det også fra regeringen, at kun én person per husstand bør handle ad gangen, og at danskerne bør arbejde hjemme, såfremt det er muligt. Samtidig lød anbefalingen, at arrangementer, der primært har et "socialt formål" bør aflyses. Dog kan konfirmationer, bryllupper og lignende, der allerede er planlagt, kan afholdes, hvis Sundhedsstyrelsens gode råd til private arrangementer kan overholdes, men de bør slutte senest klokken 22.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0