AnnonceLuk annonce
Mand varetægtsfængslet efter stor politiaktion

26-08-2020

Af Jens Nielsen

En mand i 50-erne er blevet varetægtsfængslet ved Retten i Holbæk efter natten store politiaktion på Hallenslevvej ved Torpe, mellem Gørlev og Høng.

Nattens drama begyndte lige efter midnat, hvor politiet fik en henvendelse fra en anmelder med et personligt kendskab til en mand i 50-erne fra Torpe-området. Anmelderen var bekymret for hans ve og vel på grund af personlige forhold, herunder hvad han måske kunne finde på at gøre ved sig selv og/eller andre.

Politiet rykkede derfor ud til en landejendom på Hallenslevvej, men kort før ankomst dertil traf politiet to skræmte, men uskadte kvinder, som oplyste, at de netop var flygtet fra stedet efter et verbalt opgør med manden, som lovligt var i besiddelse af våben. Af sikkerhedsmæssige årsager afspærrede politiet efterfølgende området omkring mandens opholdssted og forsøgte på forskellig vis på at skabe kontakt til ham i de næste timer.

Herunder rekvirerede politiet assistance fra andre politiafdelinger, herunder aktionsstyrken, i forsøgene på at få skabt kontakt, idet manden ikke umiddelbart reagerede på politiets forskellige kontaktforsøg, men kort efter kl. 07.00 onsdag morgen kom manden ud fra ejendommen og blev frihedsberøvet, da han var kommet i politiets varetægt.

Hverken manden, det indsatte politipersonale eller øvrige personer havde lidt fysisk overlast eller var kommet til skade i forbindelse med politiindsatsen.

En læge har undersøgt manden i forbindelse med hans midlertidige ophold på politistationen i Roskilde.

Herefter foretog politiet en ransagning af landejendommen, for at få klarlagt, om han var i besiddelse af ulovlige effekter, eller om der kunne være spor efter opgøret inden politiets ankomst.

Desuden foretog politiet en grundig afhøring af de to skræmte kvinder for at få klarlagt præcist, hvad der var foregået inden politiets ankomst, herunder om der kunne være foregået noget strafbart i relation til dem.

Resultatet af den foreløbige efterforskning af hele hændelsesforløbet, indtil han kom i politiets varetægt, er, at den frihedsberøvede mand er blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som mistænkt for overtrædelse af våbenlovgivningen og truende adfærd over for den ene af de to skræmte kvinder.

Manden er nu varetægtsfængslet frem til d. 22. september.

Video: Mand har overgivet sig efter stor politiaktion


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0