AnnonceLuk annonce
Flere katte slået ihjel og skamskudt

17-11-2019

Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I det lille villakvarter, Myrekær Huse/Sdr. Nyrup i Kalundborg, har 35 matrikler tæt på skov og strand igennem 15 år været præget af uhyggelige hændelser i form af, at der er en i kvarteret, der skyder på hustandenes katte.

Kvarterets katte dør med hagl i kroppen, eller forsvinder sporløst. Det er der selvfølgelig nogle katte, der gør, altså forsvinder. Men 50 katte på 15 år, hvoraf man aldrig finder dem, heller ikke kørt over i området, virker mystisk for de fleste. Ligesom det faktum, at man har fundet hagl i kroppen på fem katte, hvilket utvivlsomt betyder, at der er en, der skyder kattene. 

”Den 6. oktober i år adopterede vi et 1½ år gammelt søskendepar, hunkatten Coco og hankatten Creamy. Efter en uge gik de ud og ind af huset, som om de altid havde boet på vores matrikel. Små 14 dage senere kom vi hjem ud på aftenen og blev straks mødt at kattene – Creamy med et smadret, blodigt øje. Vagtdyrlægen kunne fortælle at øjet ikke var til at redde. Og da katten efterfølgende gik baglæns og faldt om, måtte vi aflive ham. En røntgenscanning viste, at han havde et 4,5 mm hagl siddende i kraniet bag højre øje. Det var den femte kat, vi mistede over en årrække. Tre forsvandt uden at efterlade spor, en blev fundet med et lille skudhul i bagkroppen,” fortæller Anders Hjorth-Jørgensen.

Advarede nabolaget

Efter den grimme hændelse, valgte Anders Hjorth-Jørgensen og hans hustru at advare kvarterets andre katteejere. Derfor skrev de en advarsel om, at der var en i området, der skyder på kattene, og lagde denne i alle hustandenes postkasser.

”Vel vidende, at vi ikke var de eneste i kvarteret, som havde mistet katte på denne måde, lagde vi omgående en advarsel i alle postkasser – også i mistænktes. Samtidig anmeldte vi sagen til politiet i Kalundborg samt til repræsentanten for Dyreværnspolitiet,” siger Anders Hjorth-Jørgensen.

Flere katteejere har ulykkelige historier

Efterfølgende fik skrivelsen flere andre katteejere til at kontakte Anders Hjorth-Jørgensen og hustru. Som konsekvens heraf mødtes 12 grundejere for at få et samlet overblik over problemets omfang. En deltager kunne bl.a. fortælle, at hun, i efteråret 2018, fik sin hankat stærkt blødende hjem med et hul i siden af kroppen. Hun tænkte, at han nok havde hængt fast eller lignende et sted, men fandt senere ud af, at han var blevet skudt. 

”Han overlevede, men desværre kun til den 21. juli i år, hvor han igen kom hjem efter at være blevet skudt. Han led forfærdeligt i et døgn, inden han døde af sine kvæstelser. Dyrlægen var ikke i tvivl om, at det var et skudsår, og ejeren anmeldte sagen til politiet,” fortæller Anders Hjorth-Jørgensen.

En anden deltager af naboerne, der deltog i mødet i sidste uge, fortalte, hvordan en af hans katte kom hjem med hagl i bagkroppen. Også det blev anmeldt til politiet. Efter et par måneder forsvandt katten, som andre af de katte, han har haft, sporløst. Men for nyligt er det konstateret, at hans nuværende kat også har hagl i kroppen. 

”Der er altså tale om fem katte, som beviseligt er blevet anskudt, og tre er døde som følge af dette. I alt kunne de forskellige, der deltog i mødet, fortælle om yderligere 45 katte, som er forsvundet igennem de sidste 15 år, uden at efterlade sig spor. Ingen af dem er fundet påkørt på kvarterets veje,” siger Anders Hjorth-Jørgensen.

Politiet har fået navn på mistænkt

Naboerne har en mistænkt i sagen, og politiet har også fået navnet på vedkommende, men mistænkte benægter. Beviserne er de anskudte katte, andre beviser har man ikke.

”Til gengæld er der flere indicier, som peger i mistænktes retning, bl.a. vidner, som har fortalt, at vedkommende fanger og skyder katte, men som af personlige årsager ikke vil stå offentligt frem. Mistænkte har/har haft mårfælder opstillet i haven, store nok til at fange en kat. Et her ude fra kan fortælle, at en af hans katte blev fanget, men heldigvis gav så meget lyd fra sig, at han kunne nå at befri den,” fortæller Anders Hjorth-Jørgensen og fortsætter:

”Disse uhyrligheder skaber naturligt nok utryghed. Tør vi overhovedet have katte? Og dem vi har og holder af, kan vi være sikre på, at de vender hjem, når de færdes ude. For det gør de – færdes ude,”

Mark- og vejfredsloven foreskriver, at det er katteejerens pligt – på trods af kattens strejfende natur – at holde katten på sin egen grund. Men siden samme lov blev ændret 1. juli 2014, er det ikke længere tilladt at aflive katte, der strejfer rundt på naboernes matrikler. 

”Det, vi oplever her i kvarteret, er helt klart dybt ulovligt,” slutter Anders Hjorth-Jørgensen, der, sammen med de andre naboer, håber, at der vil blive sat en stopper for uhyrlighederne.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0