AnnonceLuk annonce
Man bliver rig på glæder

12-01-2019

Niels-Erik Sørensen som opråber ved bankospil i Kalundborghallen. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Han er et kendt ansigt i byen, og han er vellidt. Han er både her, der og alle vegne. Han involverer sig i den grad i sit frivillige arbejde. Niels-Erik Sørensen har bl.a. i snart ti år været primus motor på Ældrefesten, ligesom de fleste kender ham enten fra Banko eller fra tiden, hvor han var postbud i Kalundborg.

I 42 år kørte han med post, og mange kender ham fra dengang. I dag arbejder Niels-Erik Sørensen, der er 62 år, som kirketjener i Nyvangskirken i Kalundborg, og han elsker sit job. Men udover job bruger Niels-Erik Sørensen rigtig mange timer på frivilligt arbejde, og han elsker det. Niels-Erik er født i Kalundborg, boede i en årrække i St. Fuglede, men vente tilbage til Kalundborg som 17-årig, da han begyndte sit job som postbud. Han bor i dag i Kalundborg sammen med sin hustru, Dorthe.

Niels-Erik Sørensen blev fest arrangør

For ni år siden afholdte de forskellige kommuner ældrefester rundt om i kommunerne, men da kommunesammenlægningerne blev en realitet, sluttede de populære fester. Men Niels-Erik Sørensen tog over, og holder i dag fest for 750 festglade mennesker en gang om året.

”De gamle kommuner holdte hver en fest, og de var populære. Alle morede sig, men da kommunesammenlægningen kom, sparede man ældrefesterne væk. Jeg synes, det var ærgerligt, da jeg kunne se, hvordan alle glædede sig til de fester, og havde det sjovt. Det var synd. Jeg kom på, at det kunne være sjovt at føre festerne videre, og jeg talte med bestyrelsen i HF Vestsjællands Venner, hvor jeg er formand, og de var med på den, bare jeg tog læsset, så at sige,” fortæller Niels Erik Sørensen, og fortsætter:

”Jeg skulle sørge for alt det praktiske. Det gjorde jeg, og så har det kørt siden, det er 9. år i år, at vi holder Ældrefesten. Det begyndte i Kalundborg Hallen, siden har vi holdt det i Tømmerup Hallen, og i år for første gang bliver det i Hvidebækhallen. Jeg var bekymret for, om nogle ville føle, at Hvidevæk Hallen var for langt væk, men vi havde udsolgt af billetter til festen i løbet af et døgn. Men det er vigtigt at nævne, at intet af dette er muligt uden de ca. 40 frivillige, der gang på gang stiller op. Vi har nogen fra vores egen forening, og derudover stiller både håndboldafdelingen i Rørby Værslev og i Raklev med 15 frivillige hver. Det er fantastisk, og uden dem, ingen Ældrefest.”

Glæde er betaling i sig selv

Niels-Erik Sørensen mener, at der nok er lidt gøgler i ham, og at det er en glæde i sig selv, at gøre andre folk glade. Derfor gør han gerne alt det arbejde, der skal til for, at stable en fest på benene.

”Stemningen er så god til de fester, og jeg har jo kunne se i mange år nu, hvor glade folk er. Jeg har det selv, som et lille barn, når jeg går rundt og ser al den glæde. Der er ikke mange steder at komme ud og danse mere, og det gør de altså til de her fester,” fortæller han.

Niels-Erik Sørensen bruger meget tid på frivilligt arbejde, men ifølge ham er det det hele værd. 

”Man skal ikke gøre den slags op i tid og penge. Jeg gør det, fordi jeg godt kan lide det. Jeg kan godt lide at være sammen med mennesker, og der er nok også lidt gøgler i mig. Jeg elsker musik og stemning. Man bliver rig på glæder af den slags arbejde, ikke på penge.”

Pladen fuld

I snart 40 år har Niels-Erik Sørensen været opråber til diverse bankoarrangementer, og er det fast i Kalundborg Hallen hver onsdag året rundt. Derudover står han for flere af den slags arrangementer i Nyvangskirken og andre steder. 

”Jeg var vel ikke mere end et par og tyve, da jeg var opråber til et banko arrangement for første gang. Jeg synes, det var hyggeligt, og det fortsatte. Faktisk er det jo ret hyggeligt at se, hvordan både unge og ældre kommer til banko arrangementer. Det er heldigvis en af de ting, der ikke er gået af mode,” siger han.

Udover jobbet som kirketjener, frivilligt arbejde med Ældrefest, bankospil osv., har Niels-Erik Sørensen også siddet i kommunalbestyrelsen i mere end 20 år.

”Jeg er netop begyndt det 21. år i kommunalbestyrelsen. Jeg ved egentlig ikke helt hvorfor, at jeg i sin tid fik smag for politik, men det gjorde jeg altså.”

Selv om Niels-Erik Sørensen, ifølge sig selv, er en gøgler, der elsker musik, glæde og fest, er han også klar over, at der kommer en dag, hvor han ikke længere har energi til alt det arbejde.

”På et eller andet tidspunkt skal man vel drosle ned. Ikke at det er nu, men jeg kan da også godt bekymre mig for, hvem der skal tage over for fx Ældrefesten. Den er kommet for at blive, og der er mange ildsjæle rundt omkring, men alle har travlt. Jeg kan godt frygte, om der vil være nogen engang til den tid, og det ville være ærgerligt, hvid der ikke er. Men det må tiden jo vise,” siger han.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0