AnnonceLuk annonce
Maleri fra Kalundborgelever til H. M. Dronningen

24-02-2020

Dommerkomiteen Ole Glahn, Aase Due, Kristine Vesterskov Olsen og Karl-Åge Hornshøj Poulsen, skulle vælge et maleri blandt de 59 indsendte. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I forbindelse med H. M. Dronningens 80 års fødselsdag er der udskrevet en konkurrence blandt alle Kalundborg kommunes 3. klasser i forhold til et maleri med motiv af Dronning Margrethe og et vartegn fra kommunen. Mandag blev vinderbilledet udvalgt.

Det vindende maleri indgår i den samlede gave fra KL til H. M. Dronningen - og en dreng og en pige fra klassen inviteres til ceremoni på Christiansborg.

Dommerkomiteen her i Kalundborg Kommune består af formanden og næstformanden for Kultur og Fritidsudvalget samt Børn og Familieudvalget (Ole Glahn, Aase Due, Kristine Vesterskov Olsen og Karl-Åge Hornshøj Poulsen).

Mandag eftermiddag var de samlet på rådhuset på Holbækvej for at udvælge vinderbilledet fra Kalundborg Kommune, ikke nogen nem opgave, der var nemlig hele 59 billeder at vælge imellem.

Den femtårnede kirke og Røsnæs Fyr gik igen rigtigt mange gange på de indsendte billeder, men der var også flere malerier hvor skulpturen med alliker som står i rundkørslen ved Meny, gik igen.

Det udvalgte billede offentliggøres først senere, i første omgang valgte dommerkomiteen fire billeder ud, og blandt de fire billeder skal vinderen så findes.

Fakta:

Alle landets kommuner er blevet enige om at give Dronning Margrethe en fælles gave i anledning af hendes 80-års fødselsdag den 16. april 2020.
Gaven består i, at alle 98 kommuner bidrager hver med ét maleri lavet af elever i 3. klasse.
To 3. klasses elever fra hver kommune – én dreng og én pige – deltager i en ceremoni på Christiansborg Slot fra om morgenen til først på eftermiddagen den 15. april 2020, hvor dronningen ser malerierne sammen med børnene.
Hvert maleri skal indeholde frie fortolkninger af to motiver: Dronning Margrethe og ét vartegn fra kommunen.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0