AnnonceLuk annonce
Magisk efterårsferie med Harry Potter

05-10-2016

Foto: Odense Bibliotekerne

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Biblioteksklub har arrangeret en bustur til Harry Potter Festival i Odense i efterårsferien. Her kan man opleve en magisk markedsdag med bl.a. quidditch-turneringer og masser af magi og stemning i hele Odenses bymidte. Selve festivalen afvikles fredag d. 21. og lørdag d. 22. oktober, og Kalundborg Biblioteker giver mulighed for tur derover lørdag morgen.

Kan man lide Harry Potter og andre eventyr, skulle man måske overveje at tage med Biblioteksklubben til Odense i efterårsferien, hvor der er Harry Potter Festival den 21. og 22. oktober. Bibliotekssklubben har lejet en bus, og kører til Odense kl. 8.30 lørdag morgen, og vender tilbage til Kalundborg kl. 17. På Harry Potter Festivalen kan man bl.a. opleve karaktererne fra Harry Potter-universet, få danseundervisning af pigerne fra Beauxbaton, blive flyvende i kosteværkstedet, få plejet magiske lidelser i Skt. Mungos hospital, købe en tryllestav i Olivanders, læse seneste nyt i Profettidende, drikke ægte butterbeer i Den Utætte Kedel og meget mere.

Harry Potter Festival Odense er en tilbagevendende begivenhed, der finder sted i efterårsferien (uge 42). Festivalen er arrangeret af Odense bibliotekerne i samarbejde med en række kulturinstitutioner og aktører. Der er ca. 10.000 deltagere fra hele landet – børn og voksne - til festivalen.

Quidditch turnering
Odense Bibliotekerne kan nu også præsentere en ny stor begivenhed i form af show-matches i 'den ædle troldmandssport' Quidditch. Quidditch-spillet er ikke en ny del af festivalen. Men i år får deltagerne mulighed for at opleve kampe af international kaliber, når Den Internationale Quidditch-sammenslutning, IQA, stiller med landshold i sportsgrenen fra både England og Norge. Dommeren flyver hele vejen fra USA til Odense. Kampene, som i filmene finder sted i de højere luftlag, foregår i en mere jordnær udgave i Kongens Have, så de forhåbentligt mange tilskuere kan se med fra de fyldte tribuner.

Festivalens historie

Det første Harry Potter arrangement blev afholdt i 2001 på Næsby Bibliotek, et lille lokalbibliotek i Odense. Det hele startede med en fantasy-glad børnebibliotekar, som ville gøre Harry Potter-universet virkeligt for de lokale børn. De ansatte på biblioteket måtte derfor genskabe universet helt fra bunden. De syede dragter, opfandt lege og spillede selv alle rollerne som undervisere på Hogwarts - Skole for Heksekunstner og Troldmandskab. 80 glade Hogwarts-elever deltog i det første arrangement. Ingen af deltagerne havde prøvet noget lignende før - men børnene elskede det!

I 2010 blev H.C. Andersens Litteraturpris uddelt for første gang. Den gik til den britiske forfatter af Harry Potter-bøgerne, J. K. Rowling. I forbindelse med sit besøg i Odense, kom forfatteren forbi Rådhuset, hvor 300 heldige Harry Potter-fans hørte hende læse op fra sine bøger.  Flere hundrede store og små fans stod klar foran rådhuset for at få et glimt af forfatteren. Hele Odense by bidrog her til at skabe en helt fantastisk stemning - selv Domkirkens klokker spillede temaet fra Harry Potter filmene.

Efter J. K. Rowlings besøg, tog festivalen for alvor fart. Der blev nu også arrangeret den første Magiske Markedsdag på Gråbrødre Plads, som modsat tidligere arrangementer som krævede tilmelding, var åben for alle. Magiske Markedsdage er den dag i dag spredt over to dage, hvor børnene bl.a. kan kurere magiske lidelser hos Skt. Mungos Hospital, møde ægte enhjørninger i Den Fortryllede Skov, lære at kaste alverdens besværgelser, skrive sensationshistorier til Profettidende, brygge en magisk eliksir hos Professor Snape, og meget, meget mere.

Det er gratis at se kampene, men pladser kan ikke reserveres. Læs mere om IQA på www.iqaquidditch.org Nogle aktiviteter på festivalen kræver billet eller forhåndstilmelding. Hele programmet kan ses på festivalens nye hjemmeside, www.harrypotterfestival.dk. Her er der også mulighed for at skræddersy dit eget program for festivalen, så du får mest muligt ud af festivalens mange muligheder.

Få også overblik over alle begivenhederne på:

www.odensebib.dk/harrypotter

Facebook: www.facebook.com/HarryPotterFestival

Biblioteksklubben: https://kalundborg.ddbcms.dk/klub

Pris børn 100 kr. og voksne: 175 kr.

Obs! Billetter refunderes ikke.

Billetter inkluderer kun busturen til Odense og retur -  inkl. morgenmad og eftermiddagskaffe.

Opsamling: Bussen holder over for Kalundborg Hallens hovedindgangKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0