AnnonceLuk annonce




Maddag for de mindste

13-09-2017

Der var godt gang i køkkenet hos Toppen og Eventyrhuset på Klosterparkvej. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Skræl, smag, sæt ord på og nyd maden - sammen. Det er essensen i Maddag onsdag den 13. september hvor næsten 24.000 vuggestue- og børnehavebørn, landet over, satte sig til frokostbordet og fejrede det fælles måltid, også i Kalundborg var der fokus på maddagen.

Eventen markerer værdien af madordninger, som et sundt, sjovt og velsmagende tilbud, der kan mere end at mætte. Det er Kost & Ernæringsforbundet og FOA, der for 4. gang arrangerer Maddag. I år stod menuen på pitabrød med falafel, ærtecreme og grøntsager, som børnene har været med til at tilberede.

Mad kan mere end at mætte

En af grundstenene i madordninger er at bruge måltidet som et pædagogisk værktøj i hverdagen, hvor børnene inddrages i de små ting, de kan håndtere.

I køkkenet hos Toppen og Eventyrhuset på Klosterparkvej var der godt gang i køkkenet midt på formiddagen, hvor både vuggestue børn og børnehavebørn var med i køkkenet for at snitte, skære og rive grøntsager.

”Vi har kun haft gang i plasteret få gange, så det går rigtigt godt”, sagde Kirsten Herløv, leder af køkkenet i institutionen

Mad til de mindste i daginstitutioner er et oplagt sted at sætte ind, hvis man vil sikre, at flere får adgang til sund mad. Undersøgelser viser nemlig, at børn får dækket op til 70% af deres daglige behov for måltider i daginstitutionen.

Der er godt 310.000 børn i de danske daginstitutioner. Det er her, de får en stor del af deres daglige mad. Derfor har det stor betydning, hvad der bliver serveret. Maddag er en oplevelse ud over det sædvanlige for de børn, der deltager. Samtidig er det en måde at sætte fokus på vigtigheden af at servere sund og spændende mad i landets børnehaver og vuggestuer.



Klik her for at se billeder



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0