AnnonceLuk annonce
Måltidskasser til trængte og udsatte familier

19-02-2021

Af Jens Nielsen

Covid-19 har givet endnu flere udfordringer for trængte og udsatte familier. Det får nu Home-start Nordvestsjælland til at bidrage med måltidskasser til 10 familier i Kalundborg Kommune.

Home-start Nordvestsjælland støtter trængte småbørnsfamilier i Holbæk og Kalundborg kommuner ved at formidle frivillige familievenner som tilbyder støtte, venskab og praktisk hjælp til familier med børn under skolealderen.

Og organisationen har nok at se til, Covid-19 har i den grad givet ekstra udfordringer for mange familier som i forvejen har det svært på den ene eller anden måde, samtidig med at Home-start har måtte sætte deres de fleste aktiviteter på pause.

”Der er mange familier som har det svært økonomisk, fordi det bare er dyrere når børnene er hjemme hele dagen, der er kortere vej til køleskabet, og det koster noget ekstra, så selv familier vi har, som ellers er dygtige til at ballancere deres budget, selv om pengene er små, har fået problemer, og er man alene mor med flere børn hjemme og måske ikke har det store netværk, så bliver det meget svært” fortæller Stine Welent Andersen, koordinator hos Home-start Nordvestsjælland.

Efter en ide fra Århus om levering af måltidskasser til de trængte og udsatte familier, tilbyder Home-start Nordvestsjælland nu måltidskasser til 20 familier, 10 i hver kommune.

”Vi har fået så meget opbakning til projektet, Restaurant Suri i Holbæk meldte sig med det samme til at lave maden og så har vi fået økonomisk støtte fra bl.a. Kalundborg Kommune, provstiet i Raklev, Kalundborg Y’s Mens og Y’s Menette Clubs, Lions i Holbæk og lige nu søger vi fonde, så vi regner med at fortsætte frem til 1. april,” fortæller Stine Welent Andersen.

En gang om ugen modtager familien en måltidskasse med fire aftenmåltider som bare skal varmes op, der er frugt, fredagsslik og brød.

Projektet med måltidskasserne henvender sig til udmattede og eller økonomisk belastede familier og det har gjort stor glæde hos de udvalgte familier.

”Da vi henvendte os til de udvalgte familier, blev de simpelthen så lykkelige og flere græd, det betyder bare alt, det kan man mærke,” siger Stine Welent Andersen.

Normalt er det Solsikken i Kalundborg som leverer til Home-start når der afvikles frivillige arrangementer i Kalundborg Kommune, og de kan også komme på tale til levering af måltidskasser på et senere tidspunkt, men Restaurant Suri var meget hurtige til at byde ind på projektet, derfor blev det Holbækvirksomheden som lige nu leverer måltidskasserne, oplyser Home-start Nordvestsjælland.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0