AnnonceLuk annonce
Lygtepæle for 91,6 mio. kroner

24-01-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

En afgørelse i voldgiftsretten betyder nu, at Kalundborg Kommune skal betale 91,6 mio. kr. til SEAS-NVE.

For mange år siden ejede mange kommuner gade- og vejbelysningsanlægget selv, men omkring kommunesammenlægningerne valgte flere kommuner at overdrage dem til energiselskaberne - efter sigende for nul kr., eller i hvert fald et noget mindre beløb end, hvad tilfældet er, at kommunerne skal betale for at få dem tilbage i dag.

Kalundborg Kommune overdrog, omkring kommunesammenlægningen, gade- og vejbelysningsanlægget til SEAS-NVE, men vil nu gerne købe sin gade- og vejbelysning tilbage fra SEAS-NVE, de to parter har dog været uenige om, hvad denne skal koste. Det er nu afgjort i voldgiftsretten, og det kommer til at koste kommunen i alt 91,6 mio. kr. at få gade- og vejbelysning tilbage i kommunens hænder. Voldgiftsrettens afgørelse faldt lige før jul, den 19. december, sidste år, og lyder på, at Kalundborg Kommune skal betale 87,9 mio. kr. for at overtage gade- og vejbelysning i kommunen fra Seas-NVE. Ydermere skal kommunen dog betale 3,7 mio. kr. for at dække sagens omkostninger, hvilket giver kommunen en regning på 91,6 mio. kr.

Idéen er god 

Oprindeligt havde kommunen tænkt sig at betale knap 52 mio. kr., men sådan gik det som bekendt ikke. Borgmester Martin Damm (V) ved ikke, hvad man overdrog gade- og vejbelysningen for til SEAS-NVE i kroner og øre i sin tid, eller om det overhovedet kostede noget. Han erkender, også at det er en stor udgift, der nu er pålagt kommunen, men siger i samme ombæring, at idéen med at købe tilbage er god, fordi pengene ellers skulle deponeres, og at det ingen konsekvenser vil få for kommunens borgere, da man har pengene i kommunekassen. 

”Så er det jo godt, at vi har mange penge stående i kommunekassen, så det netop ikke går ud over borgerne i form af besparelser osv.,” siger Martin Damm, og fortsætter: 

”Uanset, er det en god idé at købe dem tilbage, da kommunen ellers skal deponere pengene til energiselskabet alligevel. Så kan vi lige så godt købe dem, og når de er hjemtaget til kommunen igen, kan vi købe strøm, hvor vi har lyst. Tvisten handlede om, hvad det skulle koste kommunen at købe dem hjem, at købe dem er fornuftigt, da det vil give en bedre drift, og det gavner jo hele kommunen i sidste ende.”Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0