AnnonceLuk annonce
Lukning af antenne-tv-signaler har givet travlhed

27-03-2020

Jesper Thomsen fra Expert i Kalundborg, sælger mange nye fjernsyn i øjeblikket. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lukningen af antenne-tv-signaler bliver nu udskudt til 2. juni, så ingen risikerer at miste tv-signalet ved udgangen af marts. Lukningen var ellers fastsat til 31. marts, og det har givet travlhed hos Expert i Kalundborg.

Op til 150.000 danskere stod til at miste tv-signalet d. 31. marts, hvis ikke de havde nået at anskaffe sig det rigtige modtageudstyr. Efter planen skulle DR og Boxer nemlig begynde at sende antenne-tv på nogle nye signaler og lukke ned for de nuværende. Det skyldes, at tv-frekvenserne skal stilles til rådighed for mobilselskaber for at forbedre dækningen med mobilt bredbånd særligt i yderområderne. På grund af corona-situationen har Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet fundet en løsning, så lukningen af antenne-tv-signalerne kan udskydes til 2. juni.

”Det er typisk dem som har et fjersyn fra før 2012, og en antenne siddende udendørs, som bliver berørt,” fortæller Jesper Thomsen fra Expert Kalundborg, og fortsætter,

”Det betyder at de fleste vil skulle ud og købe et nyt fjernsyn, eller en boks som kan sættes til det gamle, og dem som modtager deres kaneler fra Boxer, vil også, for de flestes vedkommende, skulle have en ny boks derfra.”

Meldingen om at antennesignalet bliver lukket for dem med ældre fjernsyn, har givet ekstra travlhed hos Expert i Kalundborg, der er blevet langet mange nye fjernsyn over disken i den seneste tid, og der er rigeligt på lager, oplyser Jesper Thomsen.

Corona-krisen har også givet ekstra salg

Meldingen fra myndighederne om, at alle skal holde afstand og blive hjemme, har også givet ekstra salg hos Expert.

”Vi har færre ekspeditioner, modsat køber kunderne for noget mere, det er typisk computere, telefoner og en ekstra ipad til børnene, som nu skal være mere hjemme,” siger Jesper Thomsen, som også oplever at kunderne er gode til at holde afstand og tage hensyn til hinanden.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0