AnnonceLuk annonce
Lokalradio er lukningstruet

27-02-2017

Mike Bell er bekymret for fremtiden på Radio107FM Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lokalradioen i Kalundborg er truet af lukning grundet nye regler og mangel på frivillige.

Radio107FM Kalundborg, der har til huse i Multihuset på Vestre Havnevej i Kalundborg kan være tæt på at lukke.

Nye regler fra regeringen stiller større krav til lokalradioerne i Danmark, og nu indkaldes der til generalforsamling lørdag d. 4. marts, klokken 14 i Multihuset, hvor man håber at kunne redde lokalradioen.

”Radioen dør ved årsskiftet 2017/2018 hvis vi ikke gør noget nu. Det der skal gøres er at vi skal have dannet en ny bestyrelse og en ny forening, og så skal vi have sendt en ansøgning afsted for at vi kan få vores egne sendetilladelse, ansøgningsfristen er 28.marts, så vi har travlt”, siger Mike Bell, der er radiovært på lokalradioen.

Mike Bell håber at interesserede vil dukke op lørdag d. 4.marts for at være med til at redde radioen, alle interesserede er velkommen.

”Vi opfordrer kraftigt alle om at møde om hvis man bare er den mindste smule nysgerrig på lokalradioen, man behøver ikke nødvendigvis at give et tilsagn om noget som helst, og man behøver ikke at skulle sende programmer, der skal også bruges folk til at lave interview i marken, nogen skal lave kaffe, og andre er mere til teknikken, så alle kan bruges, og vi vil gerne være mindst 15 på holdet”, siger Mike Bell.

Radioværten opfordrer også andre foreninger til at møde op for at være med til at lave lokalradio i Kalundborg, som har interesse i at brede deres budskab ud, det kunne fx være lokalhistorisk arkiv som kunne fortælle en masse gode historier.

Ifølge de nye regler der er gældende fra 2018, skal bestyrelsen for lokalradioerne være lokale, sådan er det ikke i dag, hvor et bestyrelsesmedlem sidder i Ålborg, en anden i Odsherred, og Mike Bell håber at der kan findes mellem fem og ni lokale bestyrelsesmedlemmer.

Radio107FM Kalundborg sender sammen med Radio Odsherred, og producerer flere lokale udsendelser hver uge, bl.a. har Mike Bell sin egen udsendelse hver lørdag hvor der spilles god musik, og de unge fra Multihuset sender hver tirsdag eftermiddag.

Radio107FM Kalundborg sender på frekvenserne: 107,0 107,8 og 107,9.

Følg Radio107FM Kalundborg på Facebook, KLIK HERKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0