AnnonceLuk annonce
Lokale uddannelser er et kæmpe plus for alle

06-07-2021

Line Rodenkam Melchiorsen og Tobias Buck Brauner i laboratoriet hos Kalundborg Forsyning. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Line Rodenkam Melchiorsen og Tobias Buck Brauner har de sidste fem måneder været praktikanter hos Kalundborg Forsyning. Begge er studerende på Professionshøjskolen Absalons diplom­ingeniøruddannelse i bioteknologi i Kalundborg. Det har været et stort plus for både studerende og for virksomheden.

Til januar 2022 er 2. årgang af den nye diplom­ingeniøruddannelse i bioteknolog i Kalundborg færdige. To af de studerende er lokale og for 34-årige Line Rodenkam Melchiorsen, som er uddannet sygeplejerske, har netop det at kunne studere lokalt været et kæmpe plus.

”Det havde ikke været muligt for mig at køre til DTU med to små børn. At den her uddannelse ligger lokalt har gjort rigtig meget for at jeg kunne tage den, så det er nok et spørgsmål om jeg i det hele taget var kommet i gang med en anden uddannelse, og så er det meget spændende med alle de store virksomheder som er i området som Absalon arbejder sammen med, hvor vi bliver formet til noget som virksomhederne kan bruge når vi er færdige,” fortæller Line Rodenkam Melchiorsen, som er bosat i Ubby med sin familie.

”Det er jo en succes for os at de er fra lokalområdet, det er ikke studerende som smutter igen, som man desværre oplever mange andre steder, her bliver de i lokalområdet til glæde for de lokale virksomheder,” siger Anne Sødal Aagren, kommunikationsmedarbejder hos Kalundborg Forsyning, og fortsætter,

”Det falder supergodt ind i den fortælling omkring uddannelserne i Kalundborg og biotekbyen, så det er dejligt, at det man har kæmpet for i mange år, at få uddannelser til Kalundborg, nu for alvor bærer frugt.”

Line Rodenkam Melchiorsen og 23-årige Tobias Buck Brauner Kalundborg, har de sidste fem måneder været i praktik hos Kalundborg Forsyning.

Her har de udført helt almindelige arbejdsopgaver, bestående af driftsopgaver, udviklingsprojekter og EU-projekter.

”Indstillingen til os som studerende har været rigtig god, vi er blevet mødt med en stor imødekommenhed,” fortæller Line og Tobias supplerer,

”Vi har været med til mange møder, men også været med ude på mange af de forskellige rensningsanlæg og det har været meget lærerigt at møde en mand som i virkeligheden ikke er uddannet, men som kender sit anlæg vildt godt, det har været en stor oplevelse, de kigger lige på vandet, så ved de hvordan anlægget kører, det er imponerende.”

Line Rodenkam Melchiorsen og Tobias Buck Brauner skal nu tilbage på skolebænken og gøre deres uddannelse færdig, men de kunne begge sagtens se sig selv i et job hos Kalundborg Forsyning.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0