AnnonceLuk annonce
Lokale ildsjæle sætter gang i aktivitetshus

12-09-2019

Lokale ildsjæle sætter gang i aktivitetshuset Vesterlunden i Snertinge.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Aktivitetshuset Vesterlunden i Snertinge er det nyeste skud på stammen af frivilligt drevne aktivitetscentre i Kalundborg Kommune. I forvejen driver frivillige aktivitetscentre i Kalundborg, Svebølle, Rørby og Kirke Helsinge, og nu er det Snertinges tur. 

Torsdag den 19. september kl. 15 - 18 er der åbent hus på Vesterlunden i Snertinge. Pølsevognen er bestilt, og den frivillige bestyrelse er i gang med forberedelserne. Alle interesserede inviteres til at komme og se på lokalerne, og bydes på gratis pølser og brød samt drikkevarer fra kl. 15 -17.30. Der vil være forskellige aktiviteter i huset, der viser lidt af det, der allerede sker i lokalerne. Bestyrelsen viser lokalerne frem, og der er mulighed for at komme med idéer til aktiviteter, eller fortælle hvilke ting, man kunne være interesseret i at være med til.

Formand for Ældre- og Sundhedsudvalget, Peter Jacobsen, glæder sig til indvielsen den 19. september: ”Vi er meget glade for, at de lokale ildsjæle her i Snertinge har været med til at stifte foreningen Aktivitetshuset Vesterlunden. Det er fantastisk, at vi gennem samarbejde og lokalt engagement kan udnytte kommunens lokaler. Det er ærgerligt at have lokaler stående, som ikke benyttes fuldt ud - når de i stedet kan fyldes op med aktiviteter. Vi ved, at netværk og socialt samvær er godt for vores sundhed. Så hvis vi kan skabe et mødested for alle interesserede i Snertinge og omegn, så er vi kommet langt.”

Turen kom til Snertinge

Frivilligt drevne aktivitetscentre er kendetegnet ved, at kommunen stiller lokalerne til rådighed, og brugerne fylder dem ud med de aktiviteter, som de har lyst til. Der er allerede aktivitetscentre i fire andre byer i kommunen, og nu er det altså blevet Snertinges tur. De fire eksisterende aktivitetscentre er en succes, og brugerne af husene er glade for at have et levende mødested, de selv kan fylde med forskellige aktiviteter.

Der er faktisk allerede i dag mange aktiviteter på Vesterlunden i Snertinge, men med stiftelsen af foreningen Aktivitetshuset Vesterlunden er målet, at få endnu flere aktiviteter i huset. Den frivillige forening bag Aktivitetshuset Vesterlunden håber meget på, at flere borgere fra Snertinge og omegn vil få øjnene op for de mange gode aktiviteter, der er i huset, samt at der er nogle gode lokaler til at lave endnu flere aktiviteter.

Lokaler med masser af muligheder – for alle

De rigtig gode lokaler i Aktivitetshuset Vesterlunden giver mange muligheder for interesserede brugere: Der er et stort samlingsrum, hvor der bl.a. allerede afholdes banko, fællesspisning og folkedans. Derudover er der et træningslokale, større mødelokale og et IT-undervisningslokale. 

Aktivitetshuset Vesterlunden er for alle - på tværs af alder og interesser, så har man tid og lyst til at deltage eller arrangere aktiviteter i huset, er man mere end velkommen. Det kan også være, at man er i en forening, der har brug for et lokale til at holde et bestyrelsesmøde i. Hvis der er ledigt på Vesterlunden, er man velkommen. 

Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune har besluttet, at lokalerne i de frivillige aktivitetscentre primært skal benyttes til aktiviteter for seniorer, men at andre foreninger og grupper også har mulighed for at benytte lokalerne, når de er ledige.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0