AnnonceLuk annonce
Lokale ildsjæle løber aktivitetshus i gang

04-09-2018

Kom med til fest: Onsdag den 19. september kl. 15.00-17.00 er der fest på Ryevej 28 i Kirke Helsinge. Pølsevognen er bestilt, og den frivillige bestyrelse er i gang med forberedelserne. Seniorhuset Birkely bliver indviet og alle interesserede inviteres til at komme og se på lokalerne. Måske har du en idé til, hvad der skal foregå i huset?

Seniorhuset i Birkely i Kirke Helsinge er det nyeste skud på stammen af frivilligt drevne aktivitetscentre i Kalundborg Kommune. I forvejen driver frivillige aktivitetscentre i Kalundborg, Svebølle og Rørby, og nu er det Kirke Helsinges tur. Frivilligt drevne aktivitetscentre er kendetegnet ved, at kommunen stiller lokalerne til rådighed, og brugerne fylder dem ud med de aktiviteter, som de har lyst til. Det er for eksempel stolemotion, kortspil, håndarbejde, foredrag, kor, krolf, IT-undervisning, fælles gåtur med efterfølgende kaffe og meget mere.

De tre eksisterende aktivitetscentre er en succes, og brugerne af husene er glade for at have et levende mødested, de selv kan fylde med forskellige aktiviteter.

Lokaler med masser af muligheder

Birkely er et tidligere plejecenter, som I dag er ombygget til lejligheder. I stueplan finder man bl.a. 'spistestuen'. Det er her, mange af aktiviteterne vil foregå, men der er mange andre muligheder i huset. Der er lokaler på øverste etage og et lille værksted med en værktøjsbænk og værktøj. Skal der være aktiviteter med plads til særligt mange deltagere, er det muligt også at låne dagcentret IP Syds lokaler på øverste etage.

Ikke kun for seniorer

Seniorhuset Birkely er for alle - på tværs af alder og interesser, så har du tid og lyst til at deltage eller arrangere aktiviteter i huset, så er du mere end velkommen. Det kan også være, at din forening har brug for et lokale til at holde et bestyrelsesmøde i. Hvis der er ledigt på Birkely, så er I velkomne. Kom og hør nærmere til indvielsen.

Indvielsen

Formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Peter Jacobsen deltager til indvielsen den. 19. september. 'Vi er meget glade for, at der er nogle lokale ildsjæle, som gerne vil være med til at løbe Birkely i gang. Det er fantastisk, at vi gennem denne slags samarbejde og lokalt engagement kan udnytte kommunens lokaler. Det er ærgerligt at have lokaler stående tomme - når de i stedet kan fyldes op med aktiviteter. Vi ved, at netværk og socialt samvær er godt for vores sundhed. Så hvis vi kan skabe et mødested for alle interesserede i Kirke Helsinge og omegn, så er vi kommet langt', udtaler Peter Jacobsen.

Til indvielsen byder de frivillige på gratis pølser og brød samt drikkevarer. Bestyrelsen viser lokalerne frem, og der er mulighed for at komme med ideer til aktiviteter eller fortælle hvilke ting, du er interesseret i at være med til.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0