AnnonceLuk annonce
Lokale helte

16-04-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Midt- og Vestsjællands Politi har netop tildelt 13 mænd og kvinder i alderen 15-62 år en dusør og et diplom, som påskønnelse for resolut og modig handling, der i flere tilfælde var med til at redde en anden persons liv, eller sætte en stopper for en kriminel handling. Tre kvinder fra Kalundborg Kommune er blandt de 13 personer.

13 kvinder og mænd er netop blevet tildelt en dusør samt et diplom fra Midt- og Vestsjællands Politi for deres indsats i forbindelse med at redde en anden persons liv eller afværge en kriminel handling. Tre af de 13 personer er fra Kalundborg Kommune.

En kvinde på 38 år og en kvinde på 62 år var den 25. januar 2021 med til at redde en mands liv. Han blev fundet livløs siddende i sin bil, som stod midt på vejen i Jerslev. En 43-årig mand hentede en hammer i sin lastbil og knuste sideruden. Den livløse mand var varm og havde ikke puls, hvorfor den 43-årige trak manden ud af bilen. Den 38-årig kvinde og den 62-årig kvinde, som kørte forbi stedet, skyndte sig ud af deres biler og påbegyndte hjerte-lunge-redning med det samme. De ydede førstehjælp i 15-20 min., indtil redningspersonalet ankom. Paramedicineren på stedet oplyste, at manden formentlig var blevet fundet lige efter et hjertestop, hvorfor rudeknusningen og førstehjælpen sandsynligvis har reddet hans liv. Alle tre tildeles hver en dusør, da de foretog en anerkendelsesværdig og resolut handling og reddede mandens liv.  

Den 19. februar stoppede en 48-årig kvinde fra Kalundborg en kriminel handling på Tømmerup Skole. Den 48-årig kvinde kørte forbi Tømmerup skole, og så en gerningsmand, som malede graffiti på skolens væg. Selvom det var midt om natten, vendte hun bilen, og rettede henvendelse til den unge mand. Han løb fra stedet, men den 48-årige kvinde løb efter ham samtidig med, at hun kontaktede politiet. Hun fangede gerningsmanden, som forblev på stedet til politiets ankomst. Var det ikke for den 48-årige kvinde, havde politiet formentlig aldrig opklaret sagen. Den 48-årige kvinde tildeles en dusør for sit store mod og sin beslutsomhed, der førte til sagens opklaring. 

På grund af COVID-19 er det ikke muligt at afholde dusørarrangement på politistationen i Roskilde. I stedet er dusøren på 1.000 kr. samt diplom blevet sendt til de 13 dusørmodtagere.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0