AnnonceLuk annonce
Lokal vognmandsforretning sponsor for ny smart-belysning

19-05-2020

Ny smart-belysning skal skal gøre bilister ekstra opmærksomme på fodgængere i nyt fodgængerfelt på Holbækvej i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Nu får du måske et venligt blink, når du kommer til Kalundborg via Holbækvej. Smart-belysning skal gøre bilister ekstra opmærksomme på fodgængere i nyt fodgængerfelt.

En delstrækning af Holbækvej er stort set færdigrenoveret. Med trafiksikkerheden for øje er der blandt andet etableret et nyt helleanlæg og fodgængerfelt med blink - et såkaldt Torontoanlæg. Nu tilføjes endnu et lag i sikkerheden, når der tændes for et nyt smart fodgænger-advarselssystem, der skal give ekstra opmærksomhed på gående i fodgængerfeltet. Det såkaldte "Smart Pedestrian System" er baseret på sensorer, der registrerer fodgængeraktivitet ved feltet og dermed aktiverer LED-lysmarkering i vejbanen, der advarer bilister om aktivitet i området. Fodgænger-advarselssystemet et er et 1-årigt forsøgsprojekt udført af firmaet ATKI. Et lignende forsøg kører i Hørsholm.

Lokal vognmandsforretning Johannes Rasmussen, Svebølle A/S er sponsor

Fodgængerfeltet er sponsoreret af Ruth og Johannes Rasmussens Fond/ Vognmandsfirmaet Johannes Rasmussen A/S, Svebølle - til gavn for både borgere og den generelle trafiksikkerhed.

"Vores vognmandsforretning kører hvert år millioner af kilometer på vejene, og vi føler et stort ansvar for trafiksikkerheden. Derfor støtter vi gerne projekter og nye initiativer, der kan være med til at øge trafiksikkerheden. Og når vi møder trafikale og sikkerhedsmæssige udfordringer i forbindelse med vores kørsel, tager vi gerne en dialog med relevante myndigheder", siger direktør i vognmandsforretningen Klaus W. Rasmussen.

Glæde over lokalt samarbejde om trafiksikkerhed

"Etableringen af fodgængerovergangen er et eksempel på den måde Kalundborg Kommune og lokale virksomheder arbejder sammen om at gøre området attraktivt, og vi er glade for donationen og den lokale opbakning til at fremme trafiksikkerheden. Det er et område vi generelt har meget fokus på", siger formand for Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune, Jakob Beck Jensen.

Smart-belysningen i anlægget på Holbækvej sættes i drift i morgen onsdag den 20. maj.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0