AnnonceLuk annonce
Lokal gigtforening mangler frivillige

21-02-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I Kalundborg er Gigtforeningen Vestsjælland lige nu i gang med at etablere en ny lokalgruppe, og de kunne godt bruge flere hjælpende hænder.

Gigtforeningen Vestsjælland er i gang med at etablere en ny lokalgruppe i Kalundborg, og vil i den forbindelse meget gerne have flere frivillige til at hjælpe med bl.a. aktiviteter og SoMe. 

”Vi har bl.a. brug for nogen, der vil udarbejde materiale til arrangementer. Der er nok at tage fat på, så vi kunne godt bruge nogle frivillige. Vi er en kreds under hovedorganisationen, og på landsplan er der 22 kredse. I vores kreds har vi to lokalgrupper - en i Slagelse, en i Odsherred, og så selvfølgelig den, som vi er ved at etablere i Kalundborg. Bestyrelsen er på fem personer, og jeg er kredsformand for alle i Vestsjællands kredsen, der dækker Kalundborg, Holbæk, Sorø, Odsherred og Slagelse kommuner,” fortæller Gigtforeningens Vestsjællandskreds kredsformand, Henny Rose Pedersen.

Henny Rose Pedersen skal ydermere finde en kontaktperson for lokalgruppen udover de frivillige, der vil hjælpe til.

”Planen for lokalgruppen er, at jeg skal finde en person, der vil være kontaktperson for lokalgruppen og frivillige til at hjælpe til. Vi arbejder alle frivilligt for, at mennesker med gigt kan få et godt liv til trods for gigten og multisygdomme,” slutter Henny Rose Pedersen.

Online for første gang 

Vestsjællands kredsen er den første kreds, der er gået online med foredrag. Man kan se det første arrangement med en lokal diætist Helle Christensen online nu. Ligesom der er online foredrag med Martin Kreutzer, der fortæller om antiinflammatorisk kost.

Se mere under https://bit.ly/nemtilmeld  Vestsjællands kredsens Facebookside er i øvrigt ’Gigtforeningens Vestsjællandskreds’, hvis man vil læse mere om foreningen her.

Kort om gigt og Gigtforeningen

Gigt

  • Er den mest udbredte kroniske sygdom i den danske befolkning og mere end 700.000 i Danmark har fået konstateret en gigtsygdomme. 
  • Kaldes også muskel- og skeletsygdomme. 
  • Omfatter over 200 forskellige diagnoser. De mest kendte er artrose (slidgigt), leddegigt og diskusprolaps, men der findes f.eks. også børnegigt, rygsøjlegigt og psoriasisgigt. 
  • Er i dag ofte en usynlig sygdom, men mange med gigt er meget påvirket af smerter og fatigue (træthed), selv om de er medicinsk velbehandlede.
  • Er årsag til en fjerdedel af alle langtidssygemeldinger og er den næst-hyppigste årsag til førtidspension
  • Er en sygdom, der koster samfundet 25 mia. kroner årligt.

Gigtforeningen

  • Er en sygdomsbekæmpende forening med mere end 80 års erfaring og 81.000 medlemmer.
  • Kæmper for et bedre liv for de mange med sygdomme og smerter i led, ryg og muskler.
  • Ejer og driver Dansk Gigthospital i Sønderborg og behandlingscenteret Sano med afdelinger i Middelfart, Skælskør og Aarhus.
  • Uddeler årligt mellem 10 og 15 mio. kroner til dansk forskning, der kan være med til at give et bedre liv med gigt nu og i fremtiden.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0