AnnonceLuk annonce
Stor fest giver arbejde til lokale foreninger

05-09-2019

En række lokale foreninger har hjulpet til den store Novozymesfest på Gisseløre. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Der skal være sommerfest for Novozymes Danmark på fredag, og festen afholdes for første gang i Kalundborg, hvilket kommer flere lokale foreninger til gode.

Man har valgt at benytte lokal arbejdskraft til flere ting i forbindelse med Novozymes sommerfesten på Gisseløre i Kalundborg, hvilket betyder, at flere foreninger kan tjene penge til deres klubber. 

KGB og Old SBI (Støtteforeningen til Svebølle Boldklub) har indgået et samarbejde og har sammen sat scene op i det 3.588 kvm store telt samt lys og andet ’indmad’ til Novozymes festen, der afholdes på fredag på Gisseløre.

”Det er foreningerne, der er repræsentant for arbejdet, og så har vi frivillige fra foreningerne, der hjælper til. Meget af det er i dagtimerne, og det kan være svært at finde nok folk, men vi har altid haft et godt samarbejde med OLD SBI, og sammen har vi fundet de mennesker, der skal til for at løfte opgaven, og det fungerer fint. Vi har været derude i går, skal igen onsdag og fredag samt om lørdagen, hvor vi skal tage tingene ned igen. Der er nok 500-600 arbejdstimer i det, så det er dejligt, at Novozymes har valgt at tilgodese de lokale foreninger herude i stedet for at bruge nogle andre steder fra. Det er en rigtig fin symbiose, når man tænker tingene ind i hinanden på den måde,” siger Jørgen Bo Jensen, der er bestyrelsesmedlem i KGB.

Derudover har den lokale kok, Mia Reesen, der har sin egen catering virksomhed i byen, også været inde over.

”Mia Reesen har lavet mad til opsætningen hele ugen, og Kalundborg Hockeyklub kommer og dækker borde på torsdag, og er også til festen hyret ind som tjenere,” siger Mette Vestergaard, der er projektleder ved Monkfish, der er eventbureauet i København, der er hyret af Novozymes.

Mia Reesen er glad for at have fået jobbet, og synes det er dejligt, at man vælger at bruge lokal arbejdskraft.

”I sidste uge, og denne uge også, har jeg lavet mad til 25 mand, der går og arbejder derude, frokost og aftensmad, og det er jeg selvfølgelig meget glad for,” fortæller Mia Reesen. 

Giver fællesskab

Kalundborg Hockeyklub er en af de mindre foreninger, der også stiller med mandskab til den store Novozymesfest, og de er meget tilfredse med, at have fået lov til at være med.

”Det er ubetinget det bedste, vi nogensinde har været med til. Vi bliver godt betalt, og så giver det noget medlemmerne imellem. Det er jo en helt anden måde at være sammen på end, når vi mødes på banen,” fortæller hockeyklubbens formand, Bettina Dahl Eriksen, mens hun måler duge af til de omkring 200 borde i det kæmpe telt.

Kalundborg Hockeyklub er med til at dække borde både torsdag og fredag, og fredag aften, når festen går i gang, skal medlemmerne være med til at servere maden. Her stiller klubben med 23 medlemmer, som skal være på til kl. 02 natten til lørdag, men så er der også gode penge i klubkassen bagefter.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0