AnnonceLuk annonce
Løb 100 km. og kan nu kalde sig ultraløber

27-05-2021

Af Jens Nielsen

Jacob Brobæk Kiær kan nu kalde sig ultraløber efter at have løbet 100 km helt alene.

Et ultraløb starter et par dage i forvejen med at tanke glykoselagerene op. Glykosesirup blandet med vand, 800 gr. ren sukker i flydende form to dage før løbet, for at pumpe blodårerne med energi. Og så er det ellers afsted, forude venter 100 km.

Sidst marathon manden, Jacob Brobæk Kiær fra Kalundborg, prøvede kræfter med 100 km. distancen måtte han udgå med maveproblemer. Derfor var han helt opsat på at forberede sig optimalt til den lange løbetur.

”Jeg opsøgte en kostvejleder der er tidligere eliteløber for at hjælpe mig med hvordan jeg optimere min kost og får carbloaded optimalt. For mig var målet blot at gennemføre og jeg regnede med omkring 12 timer,” fortæller Jacob Brobæk Kiær.

På dagen stod Jacob Brobæk Kiær op kl:05:10 for at fylde godt på med havregryn og så var det ellers afsted på den lange løbetur.

”De første 50 km. fik jeg løbet som planlagt, under fem timer, og jeg kan undervejs ligesom mærke energien i benene og tænker at hvis jeg skal holde dette tempo kommer der en regning senere i form af meget ømme ben.

Da jeg rammer 75 km. går tempoet ned til 6:00 pr. kilometer og det begynder for alvor at gøre ondt i lårene.

Jeg sætter derfor noget musik i ørene og får en pose lakridser, det fjerner fokus fra det negative og solen er begyndt at komme frem hvilket hjælper på energiniveauet, jeg kan mærke at hvis jeg går for meget er det svært at komme i gang igen så jeg fortsætter. 

Ved 90 km. kan jeg se at 100 km. under 10 timer er en realitet og derfor sætter jeg tempoet op efter bedste evne og spurter de side par hundrede meter,” fortæller Jacob Brobæk Kiær efter at have gennemført de 100 km. på 9:59:27

”Familien stod klar med flag og vifter, hvilket fik en tåre frem i øjenkrogen og kroppen fyldtes af en glæde der næsten ikke var til at bære,” siger Jacob Brobæk Kiær, der nu med stolthed kan kalde sig ultraløber.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0