AnnonceLuk annonce
Liv på tankstationen ved Bjerge

29-05-2021

Jan Møller Petersen åbnede Tanken Bjerge ved OK tanken på Bjerge Landevej for et års tid siden. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk  

For godt et år siden overtog Jan Møller Petersen Tanken Bjerge ved OK tanken på Bjerge Landevej, og trods COVID-19 er der kommet godt liv i butikken, og både turister og lokale lægger vejen forbi den lille tankstation.

Tanken Bjerge har netop haft 1 års fødselsdag. Jan Møller Petersen overtog driften af tanken den 1. marts 2020, hvor de åbnede op for den nye butik. COVID-19 gjorde dog, at intet blev, som planlagt. Men til trods for udfordringerne ved diverse restriktioner i forbindelse med COVID-19 har butikken klaret skærene, og går nu mod lysere tider. 

Vi åbnede op den 1. marts, og så blev hele landet jo lukket ned 10 dage senere, så intet blev, som planlagt. Det er derfor også svært at sige, hvordan det første år er gået, da det er svært at sammenligne med andre år, da vi jo ikke har prøvet sådan noget før, men jeg synes, at det ser lysere ud end i vinter. Der kommer flere mennesker herude nu, især i form af sommerhusgæster,” fortæller Jan Møller Petersen.

Nye veje

Jan Møller Petersen er uddannet maskintekniker og var egentlig gået på pension. Men han syntes, at det var ærgerligt, da butikken ved tanken lukkede, og han stiftede derfor sammen med flere andre et lille andelsselskab, og han står for den daglige drift. Der er kommet nyt tiltag i butikken, og kunderne har taget godt imod dem.

”Det begyndte vel med, at jeg synes, at det var ærgerligt, at butikken lukkede. Den var lukket i knap et år, og så startede vi op. Vi har som noget nyt smørrebrød, dog er det på bestilling lige nu, for at undgå madspild. Men vi har haft en del smørebrøds-bestillinger, og man kan altid ringe eller skrive til os. Vi laver også sandwich, og dem er der rigtig mange, der køber. Derudover har vi selvfølgelig også almindelig fast food i form af pølser osv.,” fortæller Jan Møller Petersen. 

Blandet landhandel

Udover de friske sandwich, smørrebrød og fast food i flere variationer er der også stort set alt, hvad man skal bruge, hvis man skal lave et måltid mad og ikke lige har fået handlet det hele. Ligesom man bager op i løbet af dagen, så der hele dagen er frisk brød.

”Vi er en blandet landhandel med en lille mængde af mange forskellige dagligvarer. Vi skulle gerne have det, man lige står og mangler, så man ikke behøver køre langt for at hente nogle dagligvarer. Man kan dog ikke købe fersk kød hos os,” fortæller Jan Møller Petersen. 

Oprindelig var tanken, at Jan Møller Petersen ville åbne en lille café inde i butikken, hvor man lige kunne nye de en kop kaffe og en kage, men det har COVID-19 indtil videre sat en stopper for: ”Jeg tænker dog, at vi stadig skal have et sted, hvor man lige kan nyde en kop kaffe, men så længe restriktionerne er, som de er, venter vi med, at folk kan sidde herinde,” slutter Jan Møller Petersen.

Åbningstider for Tanken Bjerge:

  • Alle hverdage: Kl. 6-18
  • Lørdag: Kl. 7.30 17
  • Søndag: Kl. 7.30 15

Åbningstiderne bliver muligvis udvidet i løbet af sommeren, hvis efterspørgslen er der. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0