AnnonceLuk annonce
Lions og Kvickly fordobler julehjælp i år

27-10-2016

julehjælpen fortsætter igen i år, fra venstre Kirsti Thygesen, varehuschef Kvickly Kalundborg sammen med Svend Olesen, præsident Lions Kalundborg og Lionsmedlem Martin Laurits Hornbæk-Jensen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Sidste år lavede Kvickly i samarbejde med Lions i Kalundborg et velgørenhedsprojekt, hvor man hjalp familier i lokalsamfundet, der har svært ved at få pengene til at slå til i julen. Projektet var en stor succes, og i år bliver der dobbelt så mange familier som kan få julehjælp.

Mange har svært ved at få pengene til at slå til, og især i julen kan det være hårdt, når der ikke er råd til juleanden og/eller julegaverne. Lions i Kalundborg besluttede derfor sidste år at gå sammen med Kvickly i Kalundborg om et helt nyt projekt – projekt Julehjælp.

Projekt Julehjælp var et pilotprojekt, og det var en stor succes fra første dag. Projektet handler om, at man som almindelig borger eller virksomhed kan sponsorere fx en juleand, en flæskesteg, noget juleslik eller noget fjerde til en af de familier, som Lions har valgt ud af de indkomne ansøgninger.

Med den succes og opmærksomhed som projektet gav sidste år var hverken Kvickly eller Lions i tvivl om at projektet selvfølgelig skulle gentages i år.

Sidste år var der 39 ansøgninger og 22 familier fik hjælp, i år udvides julehjælpen til at hele 40 familier kan få hjælp til at holde jul.

Man donerer ved simpelthen fysisk at tage en lille papmærkat fra tavlen, der står i Kvickly, og tage den med til kassen, hvor man også betaler for sine andre varer. Hver enkelt mærkat fra tavlen har en stregkode, og man betaler derved for ’varen’, som alle andre varer, man køber. Men i stedet for at få noget fysisk med hjem, har man doneret juleslik, flæskesteg eller noget andet til en familie, der har brug for lidt hjælp.

Man vil fra den 8.november kunne vælge et kort fra tavlen i Kvickly, tage det med til kassen og dermed sponsorere en del af en julemiddag til en familie, der ikke har råd til at holde jul.

Det handler om at hjælpe i lokalsamfundet

For Kvickly og Lions i Kalundborg handler det om at hjælpe lokalt. Borgere, der hjælper andre borgere. Kvickly tjener dog intet på projektet, tværtimod sponsorerer de julegaver til børnene i de familier, der bliver udvalgt.

”Alt, hvad man donerer, går direkte til den familie, man har valgt at støtte. Dvs. har man valgt, at man gerne vil donere en juleand, tager man det kort ned, hvorpå der står juleand til en bestemt familie (anonym), og så har man simpelthen købt en and, intet andet. Det handler om lokalt at hjælpe hinanden. Vi tjener intet på det, tværtimod så er varerne til vores indkøbspris,” siger Kirsti Thygesen, varehuschef i Kvickly Kalundborg.

”Trængte familier som gerne vil ansøge kan hente et ansøgningsskema i både Kvickly, samt Kalundborg Brugsforenings øvrige forretninger i Raklev, Svebølle og Røsnæs fra mandag d. 31. oktober, ansøgningerne skal være afleveret i Kvickly senest d. 20. november”, fortæller Svend Olesen, præsident, Lions Kalundborg, og fortsætter, ”i år har vi samarbejdet med Kalundborg Kommune, de kender de familier som kan være aktuelle og derfor vil de informere de rette borgere om projekt julehjælp, så de kan søge om at få hjælp til deres jul, og alt foregår selvfølgeligt anonymt”.

Sidste år var den typiske ansøger en enlig mor med et eller flere børn og som måske også var ramt af en eller anden form for sygdom.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0