AnnonceLuk annonce
Julegavmildhed igen i år

09-11-2016

Julehjælpen fortsætter igen i år, fra venstre Kirsti Thygesen, varehuschef Kvickly Kalundborg sammen med Svend Hjersing Olesen, præsident Lions Kalundborg og Lionsmedlem Martin Laurits Hornbæk-Jensen. Foto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går blev tavlen med Projekt Julehjælp igen sat op i Kvickly Kalundborg. Her kan man hjælpe en familie, der ikke selv har råd til en julemiddag.

Projekt Julehjælp er igen i år på tapetet hos Lions Kalundborg og Kvickly Kalundborg. Præcis som sidste år står der igen i år en stor tavle i Kvickly i Kalundborg, hvor man kan donere et beløb til fx en and, flæskesteg, andet til julemiddagen eller legetøj til børnenes julegaver.

”Vi satte den op i går aftens i forbindelse med, at der var gourmetaften i Kvickly, og allerede inden, vi havde sat gang i salget officielt, var der fem, der havde doneret, og salget kører fint derudad, præcis som sidste år,” siger Svend Hjersing Olesen, præsident Lions Kalundborg.

Allerede her på 1. dag har interessen altså været stor, og en hel del har doneret til julemiddag og julegaver til familier, der ikke har råd til at holde jul, uden lidt hjælp. I år har Lions i samarbejde med Kvickly Kalundborg satset på 40 familier, hvorimod der var 22 sidste år, der fik glæde af andre folks gavmildhed.

”Vi har allerede fåret rigtig mange ansøgninger, men folk kan stadig søge indtil den 20. november. Derefter kigger vi dem alle igennem, og den 1. december giver vi besked om, hvem der modtager julehjælp,” siger Svend Hjersing Olesen.

Ansøgningsskema med hjemmehjælpen

Kalundborg Kommune har sørget for, at hjemmehjælpen får ansøgningsskemaer med ud de steder, hvor de vurderer, at der måske kunne være brug for lidt hjælp.

 ”På den måde når vi måske også nogle, der normalt ikke ville have søgt, fordi de ikke havde hørt om projektet,” siger Svend Hjersing Olesen.

Hvordan fungerer det?

Man donerer ved simpelthen fysisk at tage en lille papmærkat fra tavlen, der står i Kvickly, og tage den med til kassen, hvor man også betaler for sine andre varer. Hver enkelt mærkat fra tavlen har en stregkode, og man betaler derved for ’varen’, som alle andre varer, man køber. Men i stedet for at få noget fysisk med hjem, har man doneret juleslik, flæskesteg eller noget andet til en familie, der har brug for lidt hjælp.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0