AnnonceLuk annonce
´Lille Nørd´ er med til indvielse af Kalundborgs nye togstation

30-11-2018

Entreprenørerne arbejder på højtryk for at blive færdig til åbningen d. 8. december. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 8. december får Kalundborg og Nordvestbanen en ny togstation, nemlig Biotekbyen Kalundborg Øst på Stejlhøj. 

Stationen ligger på Stejlhøj, halvanden kilometer fra centrum midt i det store industri- og byudviklingsområde i den østlige del af byen. Herfra bliver der nu hurtig adgang til og fra blandt andet rådhuset, Novo Nordisk og Novozymes, processkolen samt det nye uddannelses- og innovationscenter Knowledge Hub Zealand.

Biotekbyen Kalundborg Øst får tog en gang i timen i hver retning, og på forpladsen er der arealer til cykelparkering, en buslomme og en parkeringsplads til cirka 100 biler. Det giver dermed især pendlerne bedre mulighed for at benytte toget som en del af turen til og fra arbejde.

Banedanmark har stået for byggeriet af stationen, og har sammen med Kalundborg Kommune og Novo Nordisk finansieret byggeriet af Kalundborg Øst Station, der i begyndelsen forventes at få godt 200 daglige passagerer.

Glæden er stor

”Det er en glæde, at vi nu sammen kan åbne den nye station her i hjertet af Biotekbyen Kalundborg, som både kommunen og virksomhederne i området har kæmpet for. Infrastrukturen er essentiel for væksten i Danmark, og nu får både ind- og udpendlere bedre forhold, ligesom vi kan tiltrække og fastholde virksomheder, der vil investere i byen. Det er med til at gøre Kalundborg til et godt sted at bo og drive virksomhed,”siger borgmester, Martin Damm.

Jesper Haugaard, Vice President EMA operation i Novozymes fortæller, at den nye station styrker vækstmulighederne i byen.

”Den nye station styrker vækstmulighederne for Biotekbyen. Åbningen af stationen vil gøre transporten til og fra arbejde betydeligt lettere for de togpendlere, der arbejder i Novo Nordisk, Novozymes og NNE. Og samtidig understøtter den nye station Kalundborg som uddannelsesby, når de mange studerende kan pendle direkte til den kommende campus, der bliver nabo til stationen.”

Indvielse med 'Lille Nørd'

Første spadestik til Kalundborg Øst blev taget i september, i dag står stationen næsten klar, entreprønerne arbejder på højtryk for at færdiggøre stationen til åbningen, og det skal fejres. Derfor inviteres der til stationsindvielse lørdag den 8. december klokken 13.15-14.30

For at fejre åbningen af stationen har arrangørerne inviteret Anders og Katrine kendt fra DR Lille Nørd til at stå for underholdning til de yngste. Desuden vil det lokale band Pablo spille i teltet, ligesom der vil være lidt at spise og drikke til arrangementet. Ydermere vil der være taler af Kalundborgs borgmester, Martin Damm, Jesper Haugaard, Vice President EMA operation, Novozymes, underdirektør og planlægningschef i DSB Mikkel Gram Colding og områdechef i Banedanmark Anlæg, Annette Justesen Bech.

Et gratis særtog kører fra Kalundborg Station klokken 13.15 og ud til den nye station. Klokken 14.30 kører toget retur til Kalundborg. Det er også parkeringsmuligheder, hvis man kommer til arrangementet i bil.

Søndag den 9. december begynder togene at standse ved Biotekbyen Kalundborg Øst Station.

Om Biotekbyen Kalundborg Øst Station:

  • Perronlængde: 160 meter
  • Forplads med arealer til cykelparkering, kiss 'n' ride, buslomme og taxiholdeplads
  • Parkeringsplads til cirka 100 biler
  • Et tog i timen i hver retning
  • Gåafstand til rådhuset, Novo Nordisk og det øvrige erhvervsområde i Kalundborg Øst
  • Anlægsperiode: september-december 2018
  • I april 2019 etableres en gangbro fra stationen til Novo Nordisk areal på den sydlige side af banen.


Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0