AnnonceLuk annonce
Lige hurtigt nok ude

11-01-2021

Kalundborg Kommune kan ikke hjælpe med transport til de borgere, der modtager praktisk og personlig hjælp, og som skal vaccineres mod corona virus, før der er åbnet for tilmelding til vaccination.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Statens Serum Institut (SSI) har sendt besked ud om vaccination til de borgere, der modtager praktisk og personlig hjælp i hjemmet. I brevet står, at borgerne skal kontakte kommunerne for hjælp til transport. Det er dog et skridt for langt fremme, da det endnu ikke er muligt at bestille tid til vaccination – og før tid og sted for vaccination er kendt, kan kommunerne ikke arrangere transport. 

I disse dage modtager en del borgere i Kalundborg Kommune, der er over 85 år og som modtager praktisk og personlig hjælp, information om mulighed for vaccination mod COVID-19. I brevet står, at de skal kontakte deres kommune såfremt, de ønsker transport. Der er dog ikke muligt, da der endnu ikke er åbnet for tilmelding til vaccination. Kalundborg Kommune er mødt til at kende vaccinationstider og steder for, at det kan lade sig gøre, at arrangere transport. 

Rækkefølgen for, hvem der tilbydes vaccine mod COVID-19 fastlægges af Statens Serum Institut (SSI), der også er ansvarlig for indkaldelse af borgere via e-boks. Det er ikke noget kommunerne har indflydelse på. Borgere over 85 år, som modtager praktisk og personlig hjælp, vil være de første som tilbydes vaccine i Region Sjælland. 

Deres Cpr-numre er oplyst til SSI, som efterfølgende sender brev eller besked i e-boks, hvorefter borgeren kan bestille tid. De borgere der har svært ved at navigere i e-boks, og ikke har pårørende, som kan være dem behjælpelig med tidsbestilling, bliver hjulpet af hjemmeplejens personale. Borgerne skal forholde sig afventede, da de vil modtage brev eller besked i e-boks. Kommunerne har ingen indflydelse på vaccinationsrækkefølgen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0