AnnonceLuk annonce
Leverandør af lyntest er fyret

07-02-2021

Regionerne har opsagt kontrakten med SOS International A/S og krævet at SOS International A/S øjeblikkeligt afbryder samarbejdet med underleverandøren Medicals Nordic A/S. Her billede af hurtigtest-centeret i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Regionerne har ikke længere tillid til, at SOS International A/S med underleverandøren Medical Nordic A/S kan opfylde kontrakt- og sundhedsfaglige retningslinjer. Kontrakterne er derfor opsagt, og der er lavet midlertidige aftaler med FALCK A/S.

Regionernes opgave er at sikre, at danskerne har adgang til hurtig, sikker og korrekt antigentest. Den opgave påtog SOS International A/S sig i et udbud. Men blot en uge inde i kontraktperioden står det klart, at SOS International A/S ikke magter opgaven i det krævede omfang, ligesom der er konstateret alvorlige brud på kvaliteten hos især deres underleverandør Medicals Nordic A/S.

Regionerne har derfor opsagt kontrakten med SOS International A/S med 30 dages varsel og krævet at SOS International A/S øjeblikkeligt afbryder samarbejdet med underleverandøren Medicals Nordic A/S.

Kritisable forhold

Fyringen kommer, efter at dagbladet Politiken og B.T. har beskrevet lemfældige sikkerheds- og hygiejneforhold ved testcentre tilhørende Medicals Nordic.

Politiken har blandt andet skrevet, at underleverandøren Medical Nordic har delt personfølsomme oplysninger om borgerne gennem WhatsApp, der er gratis for alle at bruge. 

Regionerne har indgået midlertidige aftaler med FALCK A/S, der i løbet af den kommende uge overtager hele testopgaven i Region Sjælland, Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Som udgangspunkt bliver der i de fire berørte regioner mandag hurtigtestet fra de adresser og i de tidsrum, som regionerne allerede har meldt ud på hjemmesider m.m. Ændringer vil løbende blive offentliggjort de samme steder.

I Kalundborg er hurtigtest-centeret placeret på parkeringspladsen hos Meny på Nørre Alle. 

Følg med på Region Sjællands hjemmeside.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0