AnnonceLuk annonce
Levende foredrag med glimt i øjet

25-09-2018

Forfatter Leonora Christina Skov fortalte sin historie i går i Kalundborg Hallens Restaurant. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

I går fortalte den meget aktuelle forfatter, Leonora Christina Skov, sin historie i forbindelse med romanen "Den, der lever stille", der pt. er meget populær.

I 2018 udgav Leonora Christina Skov erindringsromanen "Den, der lever stille", som hun i går aftes holdte foredrag om. Hun fortalte, med glimt i øjet, om sin barndom og ungdom. Hun fortalte ærligt om, at hun er homoseksuel, og om hvordan det var, da hun fortalte sine forældre det i sin tid. Hun fortalte om sin kærlighed til sin mormor, om sit nørderi med fysiske bøger, og om hvor glad og stolt hun er over, at folk gider læse hendes bøger.

Hendes bog, "Den, der lever stille" er på bestsellerlisten med 70.000 solgte eksemplarer, og Leonora Christina Skov har fået fine anmeldelser, ligesom hendes læsere er vilde med hende. Kalundborg Hallernes restaurant var da også helt fyldt, alle billetter var solgt i løbet af ingen tid, da Biblioteksklubben i Kalundborg for noget tid siden besluttede, at afholde foredrag med den populære forfatter. Leonora Christina Skov bandede og grinede, alt imens hun ærligt fortalte om sit liv, og publikum gispede og grinede med hende. 

Glimt i øjet, men også alvorlig

Men hendes bog er også alvor, da den netop handler om, hvordan hun voksede op i et hjem, hvor moderen aldrig viste hende kærlighed, og ikke accepterede hende, og med en far, der intet sagde, men tog moderens parti. Da hun sprang ud som homoseksuel, slog forældrene hånden af hende, og hun talte ikke med sine forældre igen, før moderen var dødelig syg. Leonora Christina Skovs bog tager udgangspunkt i de mange dagbøger, hun har skrevet.

Forfatteren har siden udgivelsen i januar rejst landet rundt for at holde foredrag, og hun kan rigtig godt lide det.

”Jeg er så taknemmelig. Jeg tager ud til alt, hvad jeg kan, for jeg vil gerne møde jer alle sammen. Jeg har ikke tænkt mig at sidde på mine hænder hjemme, når tingene er sådan lige nu. Jeg tager ikke min succes for givet,” sagde Leonora Christina Skov i går aftes til sit publikum i Kalundborg.

Leonora Christina Skov er forfatter, men også mangeårig litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab, deltager jævnligt i Mads og Monopolet samt i samfundsdebatten generelt. Hun debuterede i øvrigt i 2003 med den lyriske genskabelsesroman Rygsvømmeren og har siden skrevet den psykologiske thriller Champagnepigen (2007) børnebogen Glashuset (2008) en gendigtning af Alice i Eventyrland (2006), kunstnerromanen Førsteelskeren (2012) og de gotiske romaner Silhuet af en synder (2010) og Hvor intet bryder vinden (2015). Forfatterskabet er solgt til udgivelse i Norge, Spanien, Tyskland, Holland og Tjekkiet. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0