AnnonceLuk annonce
Let låget og lav et serviceeftersyn på din kloak

30-06-2021

Husejere, der er tilsluttet den offentlige kloak, har også deres egen kloak på grunden. Nemlig de rør, og evt. brønde, der er inde på deres grund. Ligesom alle andre tekniske anlæg har rør og brønd godt af at blive testet og efterset med jævne mellemrum.

Det fremgår af en ny film om kloakken på egen grund, som Kalundborg Forsyning har produceret sammen med ni andre forsyningsselskaber. I filmen kan man se, hvordan kloakken på egen grund fungerer og få tips til selv at lave et serviceeftersyn. Det helt enkle er at lette på låget til skelbrønden og se, om alt er intakt. Hvis husejeren oplever oversvømmelse, er skelbrønden første stop til at lokalisere fejlen. Er skelbrønden fuld af vand, er fejlen ude i det fælles kloaksystem. Hvis den er tør eller der kun risler stille vand, er den gal et sted inde på grunden.

Find skelbrønden

I områder, hvor der er separatkloakeret, har grundejeren to skelbrønde: En til spildevand og én til regnvand.

”Vi ved godt, at skelbrønde og kloakrør ikke står højt på dagsordenen hos alle husejere. Mange ved ikke engang, hvor skelbrønden ligger og i en del tilfælde er den skjult. Det er vigtigt at finde og fritlægge den, så eventuelle uheld hurtigt kan udbedres”, siger Ronni Dam Pedersen, teamleder for drift af spildevand og renseanlæg ved Kalundborg Forsyning. Er husejeren i tvivl om placeringen af en skelbrønd, kan Kalundborg Forsyning hjælpe med hvor stikledningen er placeret på grunden.

Kalundborg forsyning sætter ikke skelbrønde på private grunde, -det er en kloakmester som i sin tid har sat skelbrønden på husejerens grund. Brud på kloakrør skyldes ofte rotter, og i filmen viser Kalundborg Forsyning, hvordan man forhindrer de små gnavere i slå sig ned i ens private kloak.

Fælles interesse

Fedt, vådservietter og andet affald, kan stoppe kloakken til, og sker det på egen grund, er det for egen regning.

”Vi har en fælles interesse i at holde kloaksystemet i god stand. Kalundborg Forsyning bruger hvert år rigtig mange penge og arbejdstimer på at forebygge og udbedre fejl. Med filmen vil vi gerne hjælpe husejerne til at gøre en lille indsats, som kan spare dem selv og andre for mange penge og endnu større bekymringer”, forklarer Ronni Dam Pedersen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0