Lempelser i restriktionerne

Torsdag aften blev regeringen og de øvrige partier enige om en række lempelser i restriktionerne.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

COVID-19: Torsdag aften blev regeringen og de øvrige partier i Folketinget enige om en række lempelser af restriktionerne gældende fra mandag den 22. marts.

Der var ikke udpræget enighed om, hvor meget der skulle lempes på restriktionerne, da regeringen og de øvrige partier torsdag aften mødtes. Man blev dog enige om at lempe på enkelte restriktioner, men flere partier havde gerne set, at der var blevet åbnet mere op i samfundet. Det var der imidlertid ikke opbakning til.

Her er, hvad partierne torsdag aften er blevet enige om:

  • Afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser i Region Hovedstaden kan komme tilbage på skolebænken igen. Det bliver efter samme model, som i resten af landet.
  • Der gives mulighed for fuld genåbning og fuldt fremmøde for elever, der skal deltage i certifikatfag og for elever i skolepraktik i hele landet.
  • Forsamlingsloftet hæves fra fem til ti personer udendørs. Sundhedsmyndighederne anbefaler fortsat, at man kun mødes fem personer indendørs.
  • Forsamlingsloftet hæves for udendørs idræt-, fritids- og foreningsaktiviteter i organiseret regi fra 25 til 50 personer. Der er stadig ikke åbnet op for indendørsidrætten.
  • Der åbnes op for udendørs gudstjenester med op til 50 personer. 

Del