AnnonceLuk annonce
Lejligheder og erhverv i ikonisk bygning

13-08-2019

Stort set alt er revet ud af bygningen og genopbygningen er begyndt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det gamle Jernbanehotel i Kalundborg forvandles nu til luksuslejligheder og erhvervslejemål. Første etape af ombygningen er færdig ved årsskiftet.

Det meste af den gamle ikoniske ejendom, som for mange år siden var Jernbanehotellet, på hjørnet af Skibbrogade og Vestre Havneplads, lige over for havneparken, får nu nyt liv.

Det er Michael Rasmussen, indehaver af Kalundborg rør-og Fjernvarmeteknik, som har købt ejendommen, og nu er i gang med en omfattende renovering.

”Vi har revet alt ud af bygningen, alle rør- og elinstallationer, etageadskillelse, faktisk står der kun ydermurerne tilbage, der var intet af det gamle som kunne bruges,” fortæller Michael Rasmussen.

På førstesalen er håndværkerne i gang med den ene af to luksuslejligheder på hver små 200 kvadratmeter. Lejlighederne bliver i to plan og med udsigt ud over havneparken.

”Der bliver ikke sparet på noget, det bliver bl.a. med spabad og køkken i de bedste materialer, nogle af de gamle mursten skal genbruges til at skabe vægge i et råt look,” fortæller Michael Rasmussen, der regner med at den første lejlighed er færdig lige omkring jul i år.

Stueetagen på hele ejendommen skal renoveres og anvendes til erhverv. Der bliver to til fire erhvervslejemål, som kan anvendes til forskellige formål.

”Der er mange anvendelsesmuligheder, lige fra kontorlokaler til café eller restaurant,” siger Michael Rasmussen.

Den del af bygningen som i øjeblikket huser Multihuset, og hvor der førhen var diskotek, kunne på sigt anvendes til en attraktiv restaurant med mulighed for et stort område foran til udeservering. Lejeaftalen med Kalundborg Kommune for Multihuset udløber til december i år, men i øjeblikket pågår der forhandlinger om en forlængelse på mindst et år.

Hele facaden på det gamle Jernbanehotel er i en mindre god stand, men der er allerede bestilt en murer, som til foråret renoverer hele facaden.

”Vi renoverer hele facaden til foråret, det hjælper ikke at blive ved med at lappe på den, så det bliver en flot ejendom at se på når vi er færdig,” siger Michael Rasmussen.

Ikonisk ejendom

Jernbanehotellet på hjørnet af Skibbrogade og Vestre Havneplads blev opført i flere tempi, den første tilbage i 1834, og i 1899 blev den lange sidebygning imod øst, oprindelig opført som keglebane, bygget, bygningen som i dag huser Multihuset.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0