AnnonceLuk annonce
Lej et juletræ og støt ressourcesvage familier

12-11-2019

Fra venstre, Flemming Larsen Lions - Thorkild Wisbech, Aggersvold Savværk - Keld Haarpanen, Kalundborg Brugsforening - Lene Andersen, Kvickly og Svend Olesen, Lions. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Partnerskabet mellem Lions og Kvickly i Kalundborg bliver udvidet, ved dette års juletræssalg bliver der nu også mulighed for at leje et juletræ, som efter jul sættes tilbage i naturen. Overskuddet fra juletræssalget går til, at støtte enlige forældre i Kalundborg Kommune, der ikke har ressourcer til at komme på ferie med deres børn.

Omkring 300 juletræer solgte Lions Kalundborg foran Kvickly op til jul sidste år. Lions regner med at kunne sælge det samme antal i år, men i år bliver der også mulighed for at leje et juletræ, et træ med klump, som efter jul så sættes tilbage i naturen, til glæde for miljøet.

”Det er jo i ånden med at plante et træ, hele ideen med det her er, at kunden låner et juletræ af naturen, leveret i en stor balje sammen med en pasningsvejledning. Juletræet bliver fristopgravet, og vi kan tilbyde at levere træet på adressen,” fortæller Lene Andersen, ansvarlig for blomsterafdelingen i Kvickly Kalundborg.

Juletræerne bliver leveret fra Aggersvold savværk i Jyderup, og her siger skovfoged Thorkild Wisbech,

”Det er jo et eksperiment vi laver, man kan altid lave træer med en klump på, som købes i en planteskole, men her prøver vi simpelthen at tage kampen op og sige, vi går ud og tager et friskopgravet træ, vi giver det noget ordentligt plads i en spand, vi giver en pasningsvejledning, og så prøver vi at give det så gode vilkår som muligt.”

Når julen er forbi samles træerne sammen igen og plantes i skoven i Jyderup, klar til at vokse sig større.

”Alle træer bliver så hentet igen d. 30. december ved en fælles indsamling, og træerne bliver så plantet igen,” fortæller Flemming Larsen, præsident for Lions Kalundborg.

Hele indtjeningen fra årets juletræssalg går til Projekt Sommerlejr 2020, som er støtte til enlige forældre i Kalundborg Kommune, der ikke har ressourcer til at komme på ferie med deres børn.

I år fik flere familier muligheden for at holde sommerferie i Lalandia, og sidste år var en række familier på sommerlejr på Røsnæs.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0