AnnonceLuk annonce
Grøn indkøbspolitik i Kalundborg Kommune.

22-06-2017

Læserbrev: Grøn indkøbspolitik i Kalundborg Kommune.

Af Thomas Malthesen Hiorth, næstformand i SF Kalundborg - og spidskandidat til kommunalvalget,Azaleavej 224470 Svebølle

Kalundborg Kommune har ingen miljø- og bæredygtighedskrav, når der handles!
Hvis det lykkedes én at finde kommunens “Indkøbs- og udbudspolitik” fra december 2006 på hjemmesiden, vil man se, at der står meget få “kan” ting vedr. miljøkrav til kommunens indkøb.

Den er over 10 år gammel! Det er helt uholdbart!

Som kommunens næststørste arbejdsplads, med en omsætning på over 3 mia. kr. og et årligt indkøb på mange mio. kr., skal kommunen selvfølgelig være den der går forrest og bruger pengene fornuftigt. I min og SF’s optik er det at få de bedste priser samtidig med, at man tænker miljø, natur og bæredygtighed ind i den måde man handler ind på.

Derfor bør kommunen få lavet en ny GRØN indkøbspolitik og desuden gå med i Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb (POGI), der kan sikre at vi i langt højere grad får købt grønt og bæredygtigt ind i kommunen.
Partnerskabets medlemmer står for 17 % af det offentlige indkøb i Danmark, så det er et solidt partnerskab, hvor blandt andre København, Roskilde og Ishøj kommuner allerede køber ind. Fordelen er at vi kan spare tid og ressourcer på ikke at skulle udforme
egne grønne krav, men i stedet blot benytte partnerskabet og dets fælles, grønne indkøbsmål.

At købe miljø- og energirigtige produkter er ikke alene det rigtige at gøre fordi vi skal tage ansvar for vores miljø og klima, men også fordi det ofte vil være sådan, at hvis man tænker langsigtet og medregner hele produktets levetid, så vil de grønne produkter ofte kunne betale sig på lang sigt.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0