AnnonceLuk annonce
Læserbrev: Uenighed om Ny Vesthavn.

14-05-2017

Læserbrev: 

De tre borgere, der er bekymrede over udsigten - til en økonomisk lussing til hele kommunens befolkning, skriver i et svar på mit læserbrev (d. 3.5.) bl.a., at "de ikke er velbevandrede i havnedrift - - - Det er derfor nogle er havnedirektører og andre ikke". De er altså enige i, at havnedirektøren er velbevandret i havnedrift..

De skriver også, at jeg burde gå efter bolden, og ikke manden (mændene)!  Det er jeg da principielt enig i. Jeg har bare så pokkers svært ved at finde "bolden" i denne sag, hvad de 3 åbenbart også har haft!.

F.eks. skriver Geo Østergaard i læserbrev d, 27.3.: " - Så igen spørgsmålet: Skal vi ødelægge et stykke enestående natur blot for at rederier, der ikke vil betale ....." Da var det åbenbart ikke udsigten til en økonomisk bet for befolkningen, men udsigten til "et stykke enestående natur", der var drivkraften.

I mit læserbrev benyttede jeg mig af de 3' s tilbud om yderligere oplysninger, nemlig om Køge Havn, som de gentagne gange fremhæver og sammenligner med!  De ønsker åbenbart ikke at udvide deres åbenhedskampagne til at svare, men henviser blot til Køge Havns hjemmeside!

Her kan man så bl.a. se, at 1/3 af havnens omsætning stammer fra Bornholmerfærgen, at havnens egenkapital er under 100 mio. kr. Til sammenligning er Kalundborg Havns egenkapital 230 mio. kr. Man kan også se, at hele havneudvidelsen åbenbart bygger på modtagelse af forurenet jord som opfyld, formentlig til en rigtig god betaling.

Hvorfor vil "åbenhedskampagnen" ikke oplyse sådanne ting?

Er der mon nogen, bortset fra de 3 personer, der i fuldt alvor tror, at en virksomhed, der påtænker at flytte til Kalundborg og slå sig ned i Ny Vesthavn, allerede nu ville fortælle personalet, at om 3 - 4 år flytter virksomheden!!?  Alligevel forventer de tre, ja de forlanger nærmest, at havnen skal fortælle hvem, og hvor mange der måtte være kontakt til!

Og så vil man have spørgsmålet taget op som en del af valgkampen!! - - En virksomheds beslutning om udvidelse!!

I skriver fordi I er "bekymrede" siger I, mens I forsøger, ved hjælp af løsrevne tal og spredte udtalelser taget ud af en sammenhæng fra en næsten 10 årig periode, at skabe en stemning af mistillid, tvivl og - - frygt! En frygt, som skulle bibringes befolkningen for at bilde dem ind, at der er reel risiko for at hver enkelt skulle betale.

Hvad er den skjulte dagsorden?

Er det for at forberede en opstilling ved kommuinalbestyrelsesvalget?

Eller - er det "bare" et forsøg på at puste til den utilfredshed med autoriteter og politikere, der findes i visse kredse?

Svend Olesen

Agerhønevej 9

4400 KalundborgFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0