AnnonceLuk annonce
Læsehundene er tilbage

08-07-2021

De populære læsehunde er tilbage.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Læsehundene er igen parate til læseforløb på Kalundborg Biblioteker, og der er åbent for tilmeldinger. Forløbet starter efter sommerferien. Kalundborg Biblioteker og Læsehundene i Kalundborg Kommune hjælper børn, der er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Pladserne med de populære læsehunde ryger hurtigt, men der er stadig et par ledige pladser på Ubby Bibliotek.

Læsehunde-konceptet er ikke noget nyt i Kalundborg Kommune. Kalundborg Biblioteker har kørt flere forløb i tre år nu, dog med en lille pause pga. COVID-19 restriktioner. Kommune og biblioteker samarbejder med tre uddannede læsehundekonsulenter:  Louise Due sammen med hunden Schnuden, Benedicte Bjoljahn sammen med hundene Pippa og Una, og Berit Plambæk sammen med hunden Berta.

Mange undersøgelser har vist, at læsning med hunde er en fantastisk måde, hvorpå man kan forbedre selvtillid og taleregenskaber. Dette fordi, at det giver en mulighed for at tale højt, men uden den menneskelige ’bedømmelse’. De fleste børn har en naturlig affinitet, der giver dem mulighed for at binde sig til en hund, som de ved ikke er fordømmende, og det kan mindste den stress, som et barn normalt vil føle, når de læser højt i klasselokalet. Mange børn nyder naturligvis at læse, og har brug for lidt opmuntring, men hvis de har svært ved det, kan deres selvtillid hurtigt blive formindsket – og med det, deres motivation. Dette sætter den destruktive cyklus i gang, hvor læseevnen ikke forbedres. 

Men en hund kan hjælpe. En hund skaber et miljø, der straks føles mere afslappet og indbydende. Børn, som uanset årsag kæmper for at læse, er nødt til at opbygge selvtillid og genopdage en motivation til læsning. En hund er et betryggende, ukritisk publikum, der ikke har noget imod, hvis der begås fejl. 

I samarbejde med Læsehundeforeningen tilbyder Kalundborg Biblioteker et læseforløb af syv gange på Høng, Gørlev og Ubby Bibliotek. Tilbuddet henvender sig primært til børn 1.-5. klassetrin, og barnet skal have knækket læsekoden. 

Tilmelding forgårs på Kalundborg Biblioteks hjemmeside: https://www.kalundborgbib.dk/node/2447 Det er gratis at gå på et læsehundehold.  Vil man vide mere om Læsehundeforeningen, kan man se mere her https://www.laesehunde.dk/  


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0