AnnonceLuk annonce
Læsehunde gør børn til læseheste

30-10-2019

Der er nu fire læsehundekonsulenter tilknyttet Kalundborg Biblioteker.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Kalundborg biblioteker er stolte over, at der nu er fire læsehunde tilknyttet bibliotekerne i Kalundborg kommune.  
Læsehundene henvender sig til børn, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunde motiverer børn til at træne læsningen via tryghed og glæde, og Kalundborg Kommune har nu fire uddannede læsehundekonsulenter.

Kalundborg biblioteker arbejder målrettet på at styrke børns læsefærdigheder og dannelse. Alle undersøgelser viser nemlig, at børn der læser, senere får det lettere i uddannelsessystemet. Men det handler også om at styrke det gode børneliv, og give nogle gode oplevelser. Derfor har biblioteket oprettet læseklubber for børn, og allieret sig med frivillige, som læser højt for børn. Ligeledes er der nu også et omfattende korps af læsehunde tilknyttet Kalundborg Biblioteker. 

For snart to år siden fik biblioteket en henvendelse, fra den dengang nyuddannede læsehundekonsulent Louise Due fra Ubby, som sammen med hunden Schnuden havde taget uddannelse via Læsehundeforeningen, og dermed kom fænomenet Læsehunde til Kalundborg. Louise har fungeret som inspiration for andre hundeejere således, at Lone Rosenberg, ligeledes fra Ubby, for knap et år siden også tog uddannelsen. For nyligt blev Benedicte Bjoljahn fra Ubby og Berit Plambæk fra Høng ydermere uddannet. 

Det er helt usædvanligt, at Kalundborg Kommune har fire uddannede læsehundekonsulenter, oplyser Kalundborg Biblioteker. 

”Det er vi meget stolte af. Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at alle fire har ønsket et samarbejde med Kalundborg biblioteker. Det betyder, at der nu tilbydes læseforløb for børn på flere af vores biblioteksafdelinger. Lige nu er der hold på Ubby og Kalundborg biblioteker. Der påtænkes at opstarte hold i Høng efter nytår, allerede i november starter læsehold i Gørlev Bibliotek,” fortæller Stine Veisegaard, der er faglig koordinator ved Kalundborg Biblioteker.

Første gang på Gørlev Bibliotek er tirsdag den 12. november kl. 16, hvor der er introduktion med forældre, og dernæst mødes barn og hund 6 gange på et læsehold, hvor man kan vælges mellem kl. 15 eller kl. 15.45. 

Der åbnes op for tilmelding fredag den 1. november kl. 8 på www.kalundborgbib.dk, og da der er begrænset plads, anbefales det at være hurtigt.  Det er gratis at gå på et læsehundehold. Vil man vide mere om Læsehundeforeningen, kan man se mere her https://www.laesehunde.dk/Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0