AnnonceLuk annonce
Læsehund rykker ind på Kalundborg Bibliotek

24-03-2019

Læsehunden Olivia og dens ejer Lone Rosenberg, kan nu også mødes på Kalundborg bibliotek. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Bliv en bedre læser sammen med en Læsehund. En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte. Nu tilbydes der også Læsehund på Kalundborg Bibliotek.

Har du et barn, som gerne vil blive bedre til læsning? Så mød læsehunden Olivia og dens ejer Lone Rosenberg på Kalundborg bibliotek.

På Ubby Bibliotek har det været en stor succes med Læsehunde. Pladserne bliver revet væk, når læsehundeteamet ved Louise Due og Lone Rosenberg udbyder ledige pladser.

Nu tilbyder læsehundekonsulent Lone Rosenberg også forløb på Kalundborg Bibliotek. Dette har hidtil været udbudt igennem bibliotekets hjemmeside og via bibliotekets facebook side. Men der en plads ledig, til et barn som gerne vil øve sig i at læse.

I øvrigt er de to læsekonsulenter Louise Due og Lone Rosenberg, netop modtaget Ildsjæleprisen fra Hvidebæk Lokalråd, en pris der hvert år uddeles til en person eller nogen der har gjort en helt særlig indsats for lokalområdet i gamle Hvidebæk Kommune.

Hvad er Læsehunde:
Læsehundene henvender sig til børn, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde. Læsehunden og dens fører uddannes og godkendes af Foreningen Læsehunde.

I Kalundborg tilbydes læseforløb af 7 gange på biblioteket, første gang er den 2. april. Når barnet er færdigt, modtager barnet et læsediplom med et billede af læsehunden og barnet sammen.

Det er Lone Rosenberg og hendes hund Olivia som man kan møde i Kalundborg.

Olivias præsentation:

"Hej jeg hedder Olivia, jeg er en golden retriever, født den 14. april 2017
Jeg elsker børn og hunde, og jeg kan især godt lide at ligge og blive kælet med, jeg elsker også at bade og lege med vand, og så er jeg god til at svømme.
Jeg kan også lide lange gåture sammen med min halvsøster. Jeg er en Flat Coated Retriever, som er 11 år, så hun leger ikke så meget mere. Min mor hedder Lone og hun har trænet både hunde og deres mennesker. Hun har en uddannelse i hundeadfærd, så hun har godt forstand på os hunde.
Jeg glæder mig til at høre fra dig, og hvis du vil læse historie for mig vil jeg blive meget glad, så vil jeg gerne ligge og lytte ved din side.
Et stort pote dask til dig fra mig.

Tilmelding foregår efter ”først til mølle-princippet” via kalundborgbib.dk under ”det sker” eller via dette link: https://www.kalundborgbib.dk/arrangementer/mest-boern/laesehund-paa-kalundborg-bibliotek-foraar-2019Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0