AnnonceLuk annonce
Lærlingepladser på delebasis

21-01-2017

Kalundborg Forsyning opretter nu to lærlingepladser for kleinsmede. Det sker i samarbejde med den lokale virksomhed Raklevsmedene, ifølge teamleder Jens Peter Johansen. Foto: Jens Nielsen

Kalundborg Forsyning opretter to lærlingepladser for kleinsmede på delebasis med den lokale virksomhed, Raklevsmedene. Der er tale om en ny form for samarbejde for at få etableret lærlingepladser. 

”Det er realiseret på delebasis, fordi der er dele af uddannelsen til kleinsmed, som forsyningen ikke kan tilbyde lærlinge. Vi kan uddanne de unge indenfor vand, varme og kloak, som er vores fagområder, og den øvrige del af uddannelsen får de unge så hos Raklevsmedene”, siger teamleder Jens Peter Johansen fra Kalundborg Forsyning.

Han fremhæver, at der er tale om en bredt funderet uddannelse, og han er meget glad for, at det er lykkedes at oprette to lærlingepladser. De to lærlinge er ansat og begynder 1. august i virksomhederne.

25 ansøgere

Han er desuden glad for, at der er tale om en lokal samarbejdspartner i Kalundborg-området, hvor der er et stort behov for lærlingepladser til unge, som ønsker en håndværksmæssig uddannelse. Alene til de to dele-pladser hos forsyningen og Raklevsmedene modtog man 25 ansøgere.

De to lærlingepladser er oprettet i samarbejde med Holbæk Tekniske Skole. Det er Jens Peter Johansen, som har taget initiativ til at få etableret de to lærlingepladser. Han fik fuld opbakning til etableringen hos sin ledelse, da han præsenterede ideen. Han håber nu, at andre virksomheden vil bruge modellen med lærlinge på delebasis, så der kan etableres flere lærlingepladser. ”Det handler bestemt også om, at vi selv yder en indsats, så vi i fremtiden kan få den rigtige arbejdskraft”, understreger han.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0