AnnonceLuk annonce
Skolelærere ude i det ’virkelige liv’

11-02-2018

Lærerne Nicolai Lind Christensen og Louise Ettrup Ejlersen har været i praktik hos Multi-Tech i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

 

To skolelærere fra Skolen på Herredsåsen og 10. Klassecentret har været en dag i ’praktik’ hos Multi-Tech i Kalundborg, for at opleve hvordan en almindelig hverdag fungerer i en erhvervsvirksomhed. De to lærere var inviteret af Niels Jørgensen, medindehaver af Multi-Tech.

”Jeg ville godt vise hvordan vores hverdag den er, fordi jeg tror det kan være svært for lærere at vide hvordan det foregår ude i en virksomhed hvor du bliver målt og vejet hele tiden, og det tror jeg der er mange unge som ikke er klar over, ligesom du også skal have lidt respekt overfor de erfarne svende,” fortæller Niels Jørgensen.

De to lærere Louise Ettrup Ejlersen og Nicolai Lind Christensen fulgte med elektrikersvend John Halkjær og elektrikerlærling Magnus Mandrup Lond, rundt på dagens opgaver, en halv dag med hver, og det gav en masse nye indtryk og oplevelser for de to lærere.

”Det har været rigtigt sjovt at se hvad sådan en arbejdsdag består af, men jeg fik også snakket med Magnus om der var noget han manglede i forhold til det han lærte i skolen, og det var der ikke umiddelbart, derfor kan man godt målrette erhvervsuddannelserne til bestemte grupper i skolen,” fortæller Louise Ettrup Ejlersen og fortsætter,

”På 10. Klassecentret har vi en gruppe af drenge som har meget svært ved at se hvad de skal bruge matematik til, så i håb om at fange dem på en anden måde skal vi forsøge at få noget mere erhvervsuddannelse i vores undervisning”.

Sort snak

Ud over at opleve selve arbejdsgangen i en moderne virksomhed blev de to lærere selvfølgelig også præsenteret for en række af tekniske udfordringer i dagens arbejde.

”Jeg var sammen med Magnus på en opgave hvor en elektrikerkollega forklarede noget om en alarmføler samtidig med at Magnus tegnede en tegning, han kunne lige så godt have talt kinesisk, jeg forstod absolut intet, det var sort snak,” griner Nicolai Lind Christensen, da de to lærere, sammen med Niels Jørgensen og de to elektrikere, mødes i frokoststuen til fyraften.

Moral

Der er meget forskel på at gå i skole og så komme i lære i et firma som Multi-Tech.

”Man skal hele tiden tænke sig om, det kræver moral, kunden har konstant et vågent øje på dig”, siger Niels Jørgensen, og elektriker John Halkjær fortsætter,

”Det med at tale privat i telefon foregår inden syv om morgenen og efter kl. 15, ligesom der heller ikke er tid til at tjekke Facebook i arbejdstiden, og det skal de unge lige lære.”

Jobbet som elektriker foregår tit alene, og derfor kræver det ud over moral, også struktur og overblik at få arbejdsdagen tilrettelagt rigtigt.

”Jeg blev mest overrasket over hvor struktureret man skal være, du kan jo ikke blive elektriker hvis du er et rodehoved, det havde jeg måske ikke lige set,” siger Louise Ettrup Ejlersen.

To lærlinge fra Multi-Tech arbejder i øjeblikket på et projekt hvor de skal undervise folkeskoleelever i hvad kunne de selv have brugt i undervisningen i forhold til deres uddannelse som elektriker.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0