AnnonceLuk annonce
Lærere lavede både af pap, plastik og gaffatape

01-11-2018

12 lærere fra Skolen På Herredsåsen har i denne uge selv bygget en båd af pap, plastik og gaffatape i forbindelse med undervisning i den nye læringsform LEAPS, der er i fuld gang med at blive implementeret på skolen. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Ved middagstid i dag sejlede tolv lærere fra Skolen på Herredsåsen af sted i hjemmebyggede både, lavet af pap, plastik og gaffatape i Kalundborg Svømmehal. Opgaven med bådbyggeriet var i forbindelse med den nye læringsform LEAPS, der i øjeblikket er i fuld gang med at blive implementeret på Skolen På Herredsåsen.

De sidste to uger har omkring 20 lærere fra Skolen På Herredsåsen i Kalundborg fungeret som elever, idet de har været på kursus i forbindelse med den nye undervisningsform LEAPS, der lige så stille bliver implementeret på skolen. Denne uge skulle hver gruppe bygge en båd, men ikke en hvilken som helst båd. Den ene skulle være hurtig, den anden god til at dreje rundt og den sidste holde til tung last, og de var alle udelukkende bygget af pap, plastik og gaffatape.

”Det handler om at vise lærerne, hvad eleverne oplever, når man benyttet LEAPS metoden. Det er ’learn by doing’,” fortæller Bryan Harms fra KATA fonden, der hjælper med undervisningen af lærerne i forbindelse med LEAPS projektet. Han har erfaring fra et lignende projekt i San Diego, og blev hentet til Danmark pga. sin viden om læringsformen.

Også viceskoleleder på Skolen På Herredsåsen, Anne-Mette Lund-Konggaard, var til stede i svømmehallen, hvor hun ivrigt fulgte med i projektet.

”Jeg er helt overbevist om, at det bliver sådan på alle skoler engang i fremtiden. Men i virkeligheden er det jo ikke en ny tankegang. Pædagoger og lærere tænkte den allerede for mange år tilbage. Men det er den helt rigtige læringsform, og ja måske skal man kombinere i nogle fag, men jeg tror så meget på det, og derfor er jeg også tilbage på Herredsåsen,” siger Anne-Mette Lund-Konggard.

Skolen på Herredsåsen i Kalundborg er en af fire skoler i Danmark, som er modelskole for læringsformen LEAPS. På skolen er den første tredjedel af lærerne i gang med at blive uddannet i den nye læringsform, og fra august 2019 vil de første klasser arbejde efter den nye læringsform. Derefter uddannes det næste hold af medarbejdere, indtil hele skolen fra august 2021 arbejder fuldt ud efter LEAPS-principperne, hvor grundlaget for undervisningen er den videnskabelige arbejdsmetode med hypotese, analyse og syntese. Målet er at ruste børn og unge endnu bedre til fremtiden gennem mere praktisk orienterede læringsformer.

Udviklingen sker i samarbejde mellem skolens ledelse, medarbejderne og KATA-fonden, som er en almennyttig fond, der har til formål at fremme viden og praksis om læring og innovation. KATA-fonden står for undervisning af personalet på skolen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0