AnnonceLuk annonce
Lærer smittet med Covid-19 – to klasser sendes hjem

25-09-2020

Af Jens Nielsen

En lærer på Kalundborg Friskole er testet positiv med Covid-19. Elever fra to klasser er sendt hjem, sammen med tre lærere.

7. og 8. klasse og tre lærere fra Kalundborg Friskole er sendt hjem efter, at en lærer er testet positiv med Covid-19.

”Den lærer som er smittet har haft 7. og 8. klasse til noget emneuge hele denne uge. Vi har kontaktet smitteopsporingsenheden, som har spurgt ind til hvordan de har været sammen og er blevet undervist,” fortæller skoleleder René Tholander, og fortsætter,

”Vi har en beredskabsplan med alle relevante telefonnumre, og den har vi fulgt i den her situation, og så bliver man vejledt af myndighederne. Nu har vi foreløbigt sendt de to klasser hjem og de skal nok være hjemme det meste af næste uge.”

Eleverne skal testet på 4. og 6. dagen før de igen kan vende tilbage til skolen.

Kalundborg Friskole kører en ret skarp opdeling af eleverne, netop for ikke at skulle sende alle elever hjem i sådan en situation, derfor har de to klasser ikke været sammen med skolens øvrige elever.

Foruden den kvindelige lærer som er smittet, er yderlig to lærere sendt hjem.

”Vi har god afstand til hinanden på lærerværelset, men den smittede lærer har arbejdet tæt sammen med to andre kollegaer, som så også er sendt hjem,” fortæller René Tholander

Konfirmation aflyst

En række af eleverne i 8. klasse skulle efter planen konfirmeres nu på søndag, men det hænger også i en meget tynd tråd for de fleste.

”Det der virkelig er synd, er jo, at 12 af eleverne i 8. klasse skulle have været konfirmeret på søndag, og der er en del af dem som desværre ikke bliver konfirmeret, da de skal hjem i selvisolation,” siger René Tholander.

Der er registreret 678 nye coronatilfælde i Danmark det sidste døgn, viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut.

Det er det højeste daglige antal, der er målt, siden epidemien kom til landet i marts. Der skal dog tages højde for, at Danmark nu tester langt mere end i foråret.

I Kalundborg Kommune er 6 personer smitted med Covid-19 inden for de sidste 7 dage.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0