Lær at tackle angst og depression

Kalundborg kommune tilbyder fra februar et kursus, der skal hjælpe borgere med at tackle angst og depression.  Kurset giver inspiration til, hvordan man kan leve et godt liv, selvom man har symptomer på angst og/eller depression.

Deltagerne vil få konkrete redskaber, der kan give dem en større psykisk frihed, og kurset tilbyder et frirum med mulighed for at dele tanker og erfaringer med andre i en tilsvarende situation. Kurset henvender sig til alle over 18 år, der oplever symptomer på angst eller depression og som har lyst til at lære nye måder at håndtere hverdagens udfordringer. Pårørende er også velkomne på kurset.

Mange mennesker rammes af symptomer på angst og/eller depression, og kan have svært ved at få hverdagen til at fungere. Det kan være følelsen af, at de ikke kan tage hånd om de situationer, der opstå", siger Merete Mørch, sundhedskoordinator i Kalundborg Kommune.

Instruktører med erfaring

Kurset ledes af to frivillige instruktører, som har gennemført en systematisk uddannelse og er certificerede til at lede kurset af Komiteen for Sundhedsoplysning. Den ene er Bob Arup. Han kender selv til angst og depression, men har gennem aktiv selvhjælp fået en god hverdag igen.  

"Jeg har selv været der og jeg ved, hvordan det føles, når angst og depression begrænser hverdagen. Det er min erfaring, at mange vil have glæde af at dele deres tanker med ligesindede i et ligeværdigt fællesskab", siger Bob Arup. Han er nyuddannet instruktør, men føler at han er godt klædt på til at stå for kurset sammen med sin medinstruktør, og glæder sig til at komme i dialog med kursister og videregive redskaber. 

Det er et krav, at instruktørerne er enten pårørende eller selv har haft symptomer på angst og/eller depression.

Tilmelding og holdstart

Tilmeldingsfrist for ’Lær at tackle angst og depression’ er mandag d. 29. januar 2018. Kontakt koordinator Merete Mørch, Sundhedsstaben Kalundborg Kommune, på telefon 59 53 53 72 eller e-mail merete.morch@kalundborg.dk

Kurset starter mandag d. 6. februar 2018 og forløber over 7 mødegange á 2,5 time pr. gang. Man mødes en gang om ugen. Før kurset afholdes indledende samtaler med interesserede deltagere. 

Fakta: Symptomer på angst og depression

Angst er en helt naturlig reaktion på fare. Angsten sikrer, at vi reagerer og fx flygter, når vi er truet på livet. Men nogle mennesker reagerer hurtigere eller voldsommere på begivenheder eller situationer, der almindeligvis ikke udløser angst. Det betyder, at man oplever en følelse af uro eller panik, som er ledsaget af flere angstsymptomer, såsom kropslige symptomer som fx hjertebanken, sveden eller rysten. 

Depression er en sygdom, hvor man gennem længere tid føler sig nedtrykt, mangler overskud og interesse og er mere træt end ellers. Depression tærer på selvværdet og selvtilliden, og man kan rammes af mange negative tanker og følelser.

Kursus om hverdagen med kroniske smerter

Kalundborg kommune tilbyder også et kursus for borgere med kroniske smerter. Det giver også deltagerne redskaber til at håndtere hverdagen. Kursusstart er 19. februar og tilmeldingsfrist er mandag d. 12. februar 2018. 

Del